• Kvällskurs om fattigdom nu öppen för anmälan

[2017-09-20] Vill du få mer kunskap om hur fattigdom gestaltar sig idag och genomföra analyser av samtida konsekvenser på samhälls- och individnivå? Då kan kursen "Socialt arbete och fattigdom" var något för dig.

• Kurs i familjebehandling lär dig bedöma, anpassa och utvärdera psykosociala insatser

[2017-09-20] Vill du få verktyg för att bättre förstå och analysera familj och familjebehandling? Är du intresserad av att lära dig mer om anknytningsbaserad familjeterapi och hur evidensbaserad praktik kan förstås i förhållande till föräldrautbildning och familjebehandling? Då kan kursen "Familjebehandling i psykosocialt arbete" vara något för dig.

• Otydliga kompetenskrav och arbetstider för vikarierande ambulansförare

[2017-09-19] Det återstår brister inom svensk ambulanssjukvård i arbetet med såväl nollvisionen som arbetsmiljö. Det visar en ny forskningsrapport om förarkompetens och trafiksäkerhet vid anställning av sommarvikarierande förare inom ambulanssjukvården.

• Vi söker medarbetare

[2017-09-19] Nu utlyser institutionen för socialt arbete ett antal lediga tjänster, både vikariat och tillsvidareanställningar.

• Ny socionomutbildning för dem med utländsk examen

[2017-09-11] Nu startar Göteborgs universitet en specialanpassad socionomutbildning för personer med utländsk examen som har erfarenhet av socialt arbete. Utbildningen löper under tre terminer med start våren 2018. 15:e september öppnar antagningen.