• Striktare bedömningar av arbetsförmåga svår att tillämpa

[2017-02-27] Vilka bedömningsgrunder och arbetsmetoder tillämpas i praktiken när frontlinjepersonal vid Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen bedömer långvarigt sjukas ohälsa, arbetsförmåga och rätt till sjukpenning? Förekommer olikartade synsätt på arbetsoförmåga? Detta diskuterar forskarna Jörgen Lundälv och Rafael Lindqvist i en nypublicerad artikel i European Journal of Social Work.

• Utbildning och snabb integration nyckeln till minskad barnfattigdom

[2017-02-22] Är du född i Sverige och barn till utrikesfödda föräldrar med kort utbildning är sannolikheten att du lever i fattigdom mer än 50 procent. Är dina föräldrar nyanlända eller födda i Irak, Somalia eller Syrien stiger sannolikheten upp till 80 procent. En snabbare integration av invandrade föräldrar på arbetsmarknaden krävs för att vända trenden, säger forskare från Göteborgs universitet i en ny studie.

• Praktisk handbok för fosterföräldrar resultat av seminarieserie

[2017-02-20] Anknytning, gränssättning, risktagande och förberedelser inför flytt kan vara stora delar av vardagen för fosterföräldrar. Ämnena diskuterades när forskare, fosterbarn, fosterföräldrar och professionella träffades i en seminarieserie arrangerad av Göteborgs universitet, the Rees Centre, Oxford University och University of Bedfordshire 2015. Resultatet finns nu samlat i handboken "Teenagers in foster care - A handbook for foster carers and those that support them".

• Grattis till Årets uppsats!

[2017-02-14] För läsåret HT15/VT16 har diplom tilldelats för Årets uppsats på kandidatnivå till följande studenter: Carl Bäckersten, Lovisa Eklind Bäck, Elisabeth Frej Ödvall, Tove Hedvall, Emilia Severin, Sandra Keller och Paula Heitzmann. Grattis!

• Vill du jobba hos oss?

[2017-02-10] Just nu utlyser vi ett flertal tidsbegränsade tjänster: vikariat som universitetsadjunkt/universitetslektor i socialt arbete, allmän visstidsanställning som universitetsadjunkt/universitetslektor i socialt arbete, samt projektassistent i socialt arbete.