• Ny student på socionomprogrammet? Här finns viktig information för dig

[2017-07-13] Är du ny student på socionomprogrammet vid Göteborgs universitet till hösten? Välkommen! Innan du kan påbörja dina studier behöver du besvara det nationella antagningsbeskedet - senast 28 juli.

• Ny litteratur: Sexualitet och socialt arbete

[2017-07-06] I boken Sexualitet och socialt arbete, skriven av universitetslektor Hans Knutagård vid Göteborgs universitet, utforskas sexualitetens roll i praktiskt socialt arbete utifrån ett tvärdisciplinärt perspektiv och med aktuell forskning och teoribildning som bas. Boken är den första i ämnet på svenska och vänder sig i första hand till socionomstuderande, men också till studerande inom samhällsvetenskap samt till yrkesutövare som är verksamma inom socialt arbete.

• Ny studie: Därför stannar socialsekreterare kvar

[2017-07-03] En chef som förstår sig på yrket, organisatorisk stabilitet, kollegialt stöd och möjligheten att bidra till förändring. Det är vanliga anledningar till att socialsekreterare väljer att stanna kvar inom den sociala barnavården.

• Barn som levt på gatan i Tanzania kan återintegreras och klara sig bra

[2017-07-03] Barn i Tanzania som levt på gatan kan återintegreras i samhället och få lika bra liv som andra. Men de behöver stöd över en längre tid och här kan myndigheter, frivilliga organisationer och civilsamhället göra mer. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet.

• Anhörigassistans nödvändigt för rätt stöd, enligt föräldrar i ny studie

[2017-06-12] Att vara anställd som personlig assistent åt sitt vuxna funktionshindrade barn har varit ifrågasatt sedan assistansreformen genomfördes i Sverige 1994. Kritiker menar att anhörigassistans hindrar funktionsnedsatta från att leva självständiga liv. Men föräldrarna själva anser att anhörigassistans är en förutsättning för att deras barn ska kunna få stöd och leva självständigt. Det visar en studie från Göteborgs universitet.