EU-medel beviljade för projekt om socialarbetarutbildning i Kina

Nyhet: 2017-09-27

Institutionen för socialt arbete har fått en ansökan om EU-medel beviljad. Det gäller ett Erasmus + projekt med namnet Building bridges between Europe and China to strengthen the social work profession (BUIBRI). Projektet kommer att pågå i tre år mellan 2018-2020.

BUIBRI är ett kapacitetsuppbyggnadsprojekt med tre medverkande universitet i Europa och tre i Kina. Från Europa kommer huvudsökanden, University of Eastern Finland samt Keele university från England och Göteborgs universitet. Från Kina deltar Fudan University i Shanghai, Sun Yat-sen University i Guangzhou samt Nanjing Normal University.

Projektet syftar till att bidra till utvecklingen av socialarbetarutbildningen i Kina och att utöka kontakterna mellan kinesiska universitet och europeiska. Bland annat kommer metoder utvecklas för verksamhetsförlagd utbildning och för utbildning av handledare.

Från institutionen för socialt arbete har professor Staffan Höjer och docent Jörgen Lundälv varit medverkande i ansökan.

För ytterligare information, kontakta:

Staffan Höjer, professor i socialt arbete, Göteborgs universitet: staffan.hojer@socwork.gu.se, 031-786 1628
Jörgen Lundälv, docent i socialt arbete, Göteborgs universitet: jorgen.lundalv@socwork.gu.se, 031-786 5795