Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Socialtjänstforum 2017

När

8-9 november 2017

Var

Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborg
Läs mer om hotellet på deras hemsida: https://www.radissonblu.com/en/hotel-gothenburg

Tema

Vad står på spel? Om tillit till välfärd och socialtjänst.

Temat för Socialtjänstforum 2017 är tillit – något som ibland liknas vid samhällets grundfundament, vårt sammanhållande kitt. Varför förändras tillit över tid? Vad händer med samhälle, individ och välfärdssystem när tilliten utmanas? Vilka konsekvenser får detta för professionen?

Under Socialtjänstforum 2017 bjuds du in att vara med och diskutera ny forskning från ett flertal områden inom socialt arbete där tillit är centralt: migration, barn och unga, profession och funktionshinder. Dessutom tittar vi närmare på tillitens roll för stadens bostadsplanering och utvecklingen av social hållbarhet. Vi ställer oss också frågan om socialtjänstens tillit till de professionella har minskat?

Bland årets talare finns Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap, Kerstin Svensson, professor i socialt arbete, Marta Szebehely, professor i socialt arbete och Lars Trägårdh, professor i historia och civilsamhälleskunskap. Samtliga föreläsare hittar du i programmet nedan. 

Program och anmälan

Ladda ner program med länk till anmälan här

Programändring! 9 november kl. 10:00, "Att förena valfrihet och jämlikhet? Om kundval och tillit i äldreomsorgen". Istället för Helene Brodin, fil. dr i ekonomisk historia, Stockholms universitet, kommer Marta Szebehely, professor i socialt arbete från Stockholms universitet att föreläsa under denna punkt.

För vem?

Socialtjänstforum riktar sig till yrkesverksamma inom socialt arbete, forskare och politiker/beslutsfattare.

Om Socialtjänstforum

Under Socialtjänstforum möts praktik och forskning. Syftet är att stärka dialogen mellan teori och praktik och ge de som dagligen arbetar inom socialtjänsten möjlighet att ta del av aktuella forskningsresultat och samtidigt ge forskare synpunkter på angelägna forskningsfrågor och deras användbarhet.

Konferensen bygger på aktiv medverkan från samtliga deltagare. Den bärande idén är att forskarna genom sina anföranden presenterar forskningens syn och resultat, därefter ges möjlighet att delta i en dialog med forskarna och övriga konferensdeltagare.

Arrangörer

FORTE, Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet, FoU i Väst/Göteborgsregionens Kommunalförbund (GR), Centralförbundet för Socialt Arbete (CSA), Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), samt Föreningen Sveriges Socialchefer (FSS.

Frågor

socialtjanstforum@gu.se

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2017-10-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?