Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Professionsutbildningscentrum i Angered (PUA)

Institutionen för socialt arbete driver ett professionsutbildningscentrum tillsammans med stadsdelsförvaltningen i Angered och Chalmers Arkitektur. Från Göteborgs universitets sida arbetar Arenagruppen, en grupp forskare och lärare från olika fakulteter och institutioner, med att få igång verksamheten.

Professionsutbildningscentrum i Angered är en fortsättning av den verksamhet som i ett antal år funnits vid Göteborgs universitets tidigare centrumbildning Centrum för Urbana Studier (CUS).

Varför PUA?

Forskning inom olika discipliner har från skiftande utgångspunkter lyft fram segregationen som hinder för en hållbar samhällsutveckling. Målet är att skapa en arena där professionsutbildningar och yrkesverksamma kan mötas i ett intresse för gemensamt kunskapande, utbildning och vidareutbildning och där segregationen ses som en central samhällsutmaning.

Knutet till PuA finns Arenagruppen, startad av Institutet för Innovation och Samhällsförändring (IIS), som referensgrupp. I den ingår representanter från socialmedicin, pedagogik, juridik, socialt arbete och svenska språket.

Var finns PUA?

Lokalen för PUA finns på Hammarkulletorget 62B i Hammarkullen. Det är samma lokaler där Centrum för Urbana studier tidigare fanns.

Vad händer på PUA?

Se vårt kalendarium

Kontakt PUA

Bett Larsdotter, föreståndare
031-786 1603
bett.larsdotter@socwork.gu.se

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2017-07-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?