Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på avancerad nivå

 

Vad innebär studier på avancerad nivå?

Vill du bedriva förbättringsarbete inom socialt arbete eller utveckla dina kunskaper om internationellt socialt arbete? Du kanske planerar att i framtiden bedriva forskarstudier? Då är studier på avancerad nivå i socialt arbete något för dig.

En masterexamen i socialt arbete innebär två års studier efter grundutbildning. Studierna görs i en kontext där kunskaper från grundnivå, forskarvärlden och arbetsliv vävs samman, fördjupas och därmed bildar den avancerade nivån – en unik miljö.

För dig som student innebär studier på avancerad nivå en möjlighet till fortsatt professionalisering som fördjupar dina kunskaper, vidgar dina karriärmöjligheter och förbereder dig för mer kvalificerade arbetsuppgifter.  Masterstudier förbereder dig också för studier på forskarnivå.

Vilken nytta kan en arbetsgivare ha av en person med masterutbildning?

Av en person med masterkompetens kan en arbetsgivare förvänta sig en fördjupad kunskapsnivå, en person med stor drivkraft, motivation och kapacitet som snabbt kan komma in i sina arbetsuppgifter och bidra till organisationens mål. Masterstudenter kan bearbeta information, kritiskt granska, analysera och genomföra komplexa arbetsuppgifter, något som är värdefullt för att utveckla verksamheten.

Några av våra masterprogram sker också i en internationell kontext där studenter har upparbetat ett internationellt nätverk, kanske haft kontakt med internationella forskningsprojekt och skrivit sitt examensarbete på engelska – något som är en fördel både inom nationella och internationella organisationer.

Läs vad några arbetsgivare tycker att kompetensutveckling på masternivå tillför deras verksamhet. 

Utbud

Vi erbjuder vidareutbildning på masternivå på hel-, halv- eller kvartsfart. Välj det som passar dig bäst. I menyn hittar du vårt utbud av fristående masterkurser och masterprogram

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2017-06-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?