Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning mot familje- och nätverksarbete, 45 högskolepoäng

Kursen motsvarar Steg 1, som ger grundläggande kunskaper inför Psykoterapeutprogrammet. Notera att kursen ges förutsatt att nuvarande Högskoleförordning är gällande även vid ansökningstillfället.

Nästa kursstart är HT18. Ansökningsomgången startar VT18.

Behörighetskrav

För att vara behörig till kursen krävs socionomexamen omfattande 210 högskolepoäng innehållande ett examensarbete omfattande minst 15 högskolepoäng eller motsvarande akademisk yrkesutbildning inom det psykosociala fältet. För behörighet krävs också att den sökande kan uppvisa intyg från arbetsgivare att han/hon arbetar inom psykosocial, psykiatrisk eller omsorgsverksamhet och har möjlighet att bedriva behandlingsarbete under utbildningstiden.

Urvalskriterier
Förtur ges till sökande som uppfyller så många som möjligt av följande kriterier:

• Minst tre års yrkeserfarenhet av behandlingsarbete inom psykosocial, psykiatrisk eller omsorgsverksamhet
  • Genomgången egenterapi, minst 50 timmar individuellt eller 100 timmar i grupp.
  • Erhållen handledning av behandlingsarbete inom psykosocial-, psykiatrisk- eller omsorgsverksamhet, minst 50 timmar.

Samtliga kriterier ska dokumenteras skriftligt. Intyg om egenterapi och handledning ska vara signerade av legitimerad psykoterapeut, daterade och ange antal timmar.

Kursplan och litteraturlista

Ansökningsblankett

För frågor om utbildningen kontakta:

• Kursansvarig Stig Grundvall
    e-post: stig.grundvall@socwork.gu.se  telefon: 031-7861571