Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

ERASMUS Plus

Erasmus är ett europeiskt utbildningsprogram som har till syfte att främja samarbete och erfarenhetsutbyte mellan utbildningsinstitutioner i Europa.  För att komma ifråga för ett Erasmusutbyte måste du vara inskriven vid Göteborgs universitet och ha minst ett års akademiska studier bakom dig. Utlandsstudierna kommer att tillgodoräknas i din socionomexamen.

Läs mer om Erasmus på Universitets- och högskolerådets hemsida.
 

Institutionen för socialt arbete har avtal med följande universitet och högskolor:
 

Belgien

England


Finland


Italien


Norge


Portugal

Spanien


Tyskland

Österrike

 

Slovakien

 


Villkor

För att kunna genomföra längre perioder av utlandsstudier måsta man ha goda grundkunskaper i det aktuella språket för att kunna komma ifråga för studentutbyte. På de flesta studieorter finns även möjlighet till deltagande i språkkurser. Dessa ges antingen som en intensivkurs i början av terminen eller parallellt med övriga studier.

Som Erasmus-stipendiat erhåller man ett stipendium som normalt brukar täcka en resa till och från studieorten. Ibland kan det dessutom ingå ett extra tillägg för fördyrade levnadsomkostnader. Dessa belopp beslutas centralt och meddelas de aktuella institutionerna varje år. Möjlighet till studentbostad kan utlovas på de flesta orter.

Studera och praktisera utomlands Europa
Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2017-05-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?