Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Verksamhetsförlagd utbildning utomlands (VFU)

På Socionomprogrammets femte termin har du som student möjlighet att göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) under 18 veckor, motsvarande 30 hp, utomlands. Det finns olika tillvägagångssätt för att organisera din utlands-VFU. Institutionen för socialt arbete har upprättade avtal med flera länder både inom och utanför Europa, där institutionen förmedlar kontakter till organisationer som tar emot VFU-studenter, samt kontakter på universitet som stödjer dig som student.
Du kan också söka en praktikplats själv, i det land du önskar, inom en verksamhet som är relevant för socialt arbete, förutsatt att praktikplatsen uppfyller alla de krav som ställs på en godkänd praktikplats. I vissa fall är det även möjligt att få Erasmusstipendium för VFU utomlands. 


Vad förväntas av dig som VFU-student?
Vilka är förutsättningar för en godkänd utlands-VFU?


Du kan läsa om vad som förväntas av dig som student när du gör utlands-VFU i dokumentet "Studiehandledning Verksamhetsförlagd utbildning".  Studiehandledning Verksamhetsförlagd utbildning

Där finns även de dokument bifogade som är verktyg för att få sin utlands-VFU godkänd.

Det är viktigt att handledaren på praktikplatsen, samt den kontaktperson på ett universitet som också ger stöd till studenten, har tillgång till dessa dokument.


Vad innebär det att ta emot en VFU-student?


Dokumentet "Handbook for Supervised Fieldwork" är ämnat för distribution till handledare och kontaktpersoner för att ge information om vad det innebär att ta emot en VFU-student från vår institution.  

Handbook for Supervised Fieldwork 
 

Anmäl ditt intresse för utlands-VFU

Senast 25 februari inför höstterminen respektive 25 september inför vårterminen behöver vi får din intresseanmälan.

Till intresseanmälan

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2017-02-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?