Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ny student

  [2018-07-11] Är du ny student på socionomprogrammet vid Göteborgs universitet till hösten? Välkommen! Innan du kan påbörja dina studier behöver du besvara det nationella antagningsbeskedet - senast 27 juli.

 • Göteborgs universitet i Almedalen: Så bidrar vi till att lösa samhällsutmaningar

  [2018-07-01] Under Almedalsveckan presenterar vi i år forskning som kan bidra till nya infallsvinklar och lösningar på globala samhällsutmaningar. Och för dig som inte är i Almedalen går det bra att följa våra seminarier på webben.

 • Institutionen för socialt arbete medverkar i Almedalen

  [2018-06-29] Under Almedalsveckan presenterar Göteborgs universitet forskning som kan bidra till nya infallsvinklar och lösningar på samhällsutmaningar. Institutionen för socialt arbete har ett antal forskare på plats för att presentera nya forskningsrön och delta i panelsamtal.

 • Tvångsvård av missbrukande kvinnor inte bättre med utökad bedömning

  [2018-06-29] Inför beslut om tvångsvård av kvinnor med svårt missbruk görs en bedömning av vårdbehovet, vanligtvis genom en intervju. Men i vissa fall görs en så kallad utökad bedömning med mer omfattande tester. Ny forskning visar att den utökade bedömningen inte leder till ett bättre vårdresultat för kvinnorna ¿ samtidigt som den är mycket kostsam för kommunen.

 • Bättre samverkan ger effektivare vård inom psykisk ohälsa

  [2018-06-27] Samverkan mellan olika parter inom verksamhetsområdet psykisk ohälsa blir effektivare med en större medvetenhet om vad den ska leda till, och om det är högre i tak i diskussionerna. De slutsatserna dras i en avhandling från Göteborgs universitet.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Kontaktinformation

Institutionen för socialt arbete

Box 720, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Sprängkullsgatan 23-25

Telefon:
031-786 0000 (vxl)

Fax:
031-786 1888

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2015-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?