• Kommer LSS att stärkas eller försvagas?

[2018-01-16] Frågor om LSS och stödformen personlig assistans är högaktuella. För närvarande pågår ett omfattande utredningsarbete, en statlig översyn samt flera andra utredningar hos olika myndigheter. I tidskriften Intra kommenterar forskaren Monica Larsson en lag som är ifrågasatt.

• Funktionshindrade skadas oftare i bostaden

[2018-01-12] Fallolyckor är den största skaderisken i bostadsmiljön och särskilt märkbart är detta bland personer med funktionsnedsättningar. Det visar en ny studie om förebyggande åtgärder för att göra bostaden säkrare i framtiden.

• Programmerare, socionomer, forskare och designers skapar digitala lösningar för att motverka sexuella trakasserier

[2017-12-13] Den 3:e februari genomförs ett #metoo hackathon i Spotify¿s lokaler i Göteborg med fokus på att hitta digitala lösningar som kan motverka sexuella trakasserier. Bakom initiativet står Rebecka Gustin, alumn vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet.

• Food-truck exploderat vid Campus Linné

[2017-12-12] En food-truck på gården mellan Annedalsseminariet och Mediehuset på Campus Linné exploderade vid tjugo i elva på tisdagsförmiddagen. En person som arbetar i food-trucken skadades lindrigt.

• Snart dags att söka till vår Steg 1-utbildning

[2017-12-05] Den 15:e februari 2018 öppnar antagningsperioden för vår Steg 1-utbildning "Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning mot familje- och nätverksarbete". Utbildningen startar höstterminen 2018.