Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Anhörigassistans behöver inte hota ett självständigt liv, enligt ny studie

  [2018-02-10] Att ha en familjemedlem som personlig assistent kan ge funktionshindrade personer stödet de behöver för att leva ett mer självständigt liv. Men det finns risk för inlåsningar i familjen och att välja en familjemedlem som sin assistent möts av negativa attityder i samhället. Det visar en ny studie från Göteborgs universitet, där användare av personlig assistans själva kommer till tals.

 • Barn och ungas sociala gemenskaper på internet lyfts i ny antologi

  [2018-02-08] I antologin "Barn-och ungdomsvetenskap, grundläggande perspektiv" (Liber) lyfts olika dimensioner av barn- och ungdomsvetenskap. Forskarna Kristian Daneback och Carolina Lunde från Göteborgs universitet bidrar med ett kapitel om barn, ungdomar och sociala gemenskaper på internet.

 • Ansökningsperioden till Steg 1 öppnar redan 15 februari

  [2018-02-08] För dig som vill läsa "Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning mot familje- och nätverksarbete" är det dags att söka in redan 15 februari.

 • Kommer LSS att stärkas eller försvagas?

  [2018-01-16] Frågor om LSS och stödformen personlig assistans är högaktuella. För närvarande pågår ett omfattande utredningsarbete, en statlig översyn samt flera andra utredningar hos olika myndigheter. I tidskriften Intra kommenterar forskaren Monica Larsson en lag som är ifrågasatt.

 • Funktionshindrade skadas oftare i bostaden

  [2018-01-12] Fallolyckor är den största skaderisken i bostadsmiljön och särskilt märkbart är detta bland personer med funktionsnedsättningar. Det visar en ny studie om förebyggande åtgärder för att göra bostaden säkrare i framtiden.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Kontaktinformation

Institutionen för socialt arbete

Box 720, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Sprängkullsgatan 23-25

Telefon:
031-786 0000 (vxl)

Fax:
031-786 1888

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2015-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?