• Vi söker projektassistenter

[2020-02-13] Vi söker projektassistenter som ger administrativt stöd åt våra forskare i diverse forskningsprojekt.

• Forskare belyser aspekter av invandring i ny antologi

[2020-02-07] Invandringen till Sverige årtiondena efter andra världskriget beskrivs ofta som friktionsfri: en välfungerande arbetsmarknad absorberade all tillgänglig utländsk arbetskraft och integrationen skötte sig mer eller mindre själv utan behov av några SFI-kurser. Men är bilden i själva verket förenklad?

• Vill du bli en av oss?

[2020-01-30] Nu utlyser institutionen för socialt arbete ett antal tjänster - både vikariat och allmän visstidsanställning. Välkommen med din ansökan!

• Nytt forskningsprojekt undersöker familjehemsvården för barn med migrantbakgrund

[2020-01-08] Vad bidrar till god familjehemsvård för barn med migrantbakgrund? Hur tar familjehemmet hänsyn till barnet och dess tidigare erfarenheter? Frågorna kommer att undersökas i ett svensk-norskt forskningsprojekt som nyligen beviljats 12 miljoner kronor av Norges forskningsråd.

• Ansökningsperioden till nya forskarskolan är öppen

[2020-01-07] Mellan 9 december och 9 mars är ansökningsperioden till forskarskolan för yrkesverksamma inom socialtjänsten (FYS) öppen. Detta är den andra antagningsomgången till forskarskolan.