• Ny professor i socialt arbete

[2019-05-23] Jari Kuosmanen är ny professor i socialt arbete vid Göteborgs universitet. Hans forskning ägnas huvudsakligen åt prostitutions-, kriminalitets- och maskulinitetsstudier.

• VFU-handledare fångades av Barbro Lennéer-Axelsons föreläsning om livslust

[2019-05-15] Vad får dig att känna livslust? Frågan ställdes av Barbro Lennéer-Axelson idag vid en föreläsning riktad till VFU-handledare på socionomprogrammet.

• Anhörigassistans - bra eller dåligt?

[2019-05-14] Att ha en familjemedlem som personlig assistent kan ge funktionshindrade personer stödet de behöver för att leva ett mer självständigt liv. När anhörigassistans kombineras med extern assistans fungerar det som bäst. I serien Forskare förklarar berättar forskarna Anna Dunér och Elisabeth Olin om sina studier om anhörigassistans.

• Ta chansen - få med en socionomstudent i verksamheten

[2019-05-08] Snart är det dags för våra socionomstudenter att ge sig ut i den praktiska verkligheten för att göra verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Vill du ta chansen att ha en socionomstudent i er verksamhet?

• Helena Johansson ny docent i socialt arbete

[2019-05-07] Helena Johansson är ny docent i socialt arbete vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet. Hennes forskningsintresse hittas inom området barn, ungdom och familj, samt socialtjänstens insatser.

• Tina Olsson ny docent i socialt arbete

[2019-04-08] Tina Olsson är ny docent i socialt arbete vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet. Hennes forskningsintresse handlar främst om hur interventioner som ges till utsatta grupper kan implementeras och utvecklas och vilka resultat insatserna leder till.

• Fira World Social Work Day 19 mars

[2019-03-15] 19 mars är World Social Work Day. Världsdagen för socialt arbete firas av socialarbetare runtom i hela världeni år under temat "Promoting the Importance of Human Relationships".

• Mycket svåra livsförhållanden för papperslösa migranter

[2019-02-25] Ständig oro över att inte hitta mat för dagen och hög förekomst av depression och ångest. Så ser vardagen ut i Sverige för papperslösa migranter. En studie från Göteborgs universitet har kartlagt deras livsförhållanden och psykosociala hälsa.

• Nya forskarskolan FYS söker 10 doktorander

[2019-02-19] Lunds universitet, Malmö universitet, Göteborgs universitet eller Linnéuniversitetet söker 10 doktorander i socialt arbete till Forskarskolan för yrkesverksamma i socialtjänsten. Alla ansökningar administreras i en gemensam utlysning via Lunds universitet och antagning kommer att ske på respektive lärosäte i samråd med de sökande.

• Val och byte av hemtjänst upplevs som krångligt och komplicerat

[2019-01-31] Äldre som ska välja hemtjänst får inte tillräcklig information om vilka valmöjligheter som finns. Bristande kontinuitet hos personalen som ska utföra hjälpen och osäkerhet om när hjälpen kommer begränsar de äldres inflytande över vardagslivet. Det visar forskning från Göteborgs universitet.