• Fira World Social Work Day 19 mars

[2019-03-15] 19 mars är World Social Work Day. Världsdagen för socialt arbete firas av socialarbetare runtom i hela världeni år under temat "Promoting the Importance of Human Relationships".

• Mycket svåra livsförhållanden för papperslösa migranter

[2019-02-25] Ständig oro över att inte hitta mat för dagen och hög förekomst av depression och ångest. Så ser vardagen ut i Sverige för papperslösa migranter. En studie från Göteborgs universitet har kartlagt deras livsförhållanden och psykosociala hälsa.

• Nya forskarskolan FYS söker 10 doktorander

[2019-02-19] Lunds universitet, Malmö universitet, Göteborgs universitet eller Linnéuniversitetet söker 10 doktorander i socialt arbete till Forskarskolan för yrkesverksamma i socialtjänsten. Alla ansökningar administreras i en gemensam utlysning via Lunds universitet och antagning kommer att ske på respektive lärosäte i samråd med de sökande.

• Val och byte av hemtjänst upplevs som krångligt och komplicerat

[2019-01-31] Äldre som ska välja hemtjänst får inte tillräcklig information om vilka valmöjligheter som finns. Bristande kontinuitet hos personalen som ska utföra hjälpen och osäkerhet om när hjälpen kommer begränsar de äldres inflytande över vardagslivet. Det visar forskning från Göteborgs universitet.

• Tystnadskultur kring manlig sexhandel

[2019-01-14] Heterosexuell sexhandel väcker starka känslor och är föremål för samhällsinsatser. Den manliga sexhandeln däremot är dold och får lite utrymme inom socialt och polisiärt arbete. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet.

• Samtal om engagemang fokus för temadag

[2018-12-28] Den 28 november samlades socionomstudenter från termin 7, lärare och anställda på institutionen för socialt arbete i samtal om engagemang, erfarenheter och förväntningar på framtiden.

• Antagningen till vår forskarutbildning är nu öppen

[2018-12-17] Institutionen för socialt arbete utlyser ett antal utbildningsplatser på forskarnivå. Sök senast 12 februari 2019!

• Socionomstudenter på tredje plats i Socionom-SM

[2018-12-07] Hur kan Stockholms Stadsmission arbeta med socialt rättighetsarbete för barn? Så löd frågeställningen när Akademikerförbundet SSR anordnade årets Socionom-SM 3-4 december i Stockholm. Socionomstudenterna Emilia Wedin Kvick och Jonna Kroon från institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet tog hem tredje pris.

• [2018-12-06] Professor Peter Dellgran har fått stipendium för artikeln "Vetenskapens mål och mening. Uppfattningar om forskningens uppgifter inom vårdvetenskap, utbildningsvetenskap och socialt arbete".

• Ny antologi om personlig assistans

[2018-12-05] Frågor kring personlig assistans väcker känslor och har varit flitigt debatterade under de senaste åren. Den 6:e december släpps en efterlängtad antologi inom ämnet: "Forskning om personlig assistans" där tre forskare från institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet medverkar; Monica Larsson, Elisabeth Olin och Anna Dunér.