• Småbrott starkaste varningen för kriminalitet

[2020-06-11] Russels Turners avhandling om ungas riskbeteenden, ''Teenage Kicks - The Differential Development of Drug Use, Drunkenness, and Criminal Behaviour in Early to Mid-Adolescence''har uppmärksammats i en artikel i GP.

• Riskbeteenden bland tonåringar är mer varierade än vad tidigare visats

[2020-06-10] Kriminalitet liksom användning av droger och alkohol bland ungdomar följer mer heterogena mönster än vad forskning tidigare visat. Det finns inget tydligt samband mellan att tonåringar börjar dricka och att de senare hamnar i kriminalitet. Däremot kan tidig kriminalitet leda till missbruk av alkohol och droger. Detta visar ny forskning från Göteborgs universitet.

• Riskbeteenden bland tonåringar är mer varierade än vad tidigare visats

[2020-06-09] Kriminalitet liksom användning av droger och alkohol bland ungdomar följer mer heterogena mönster än vad forskning tidigare visat. Det finns inget tydligt samband mellan att tonåringar börjar dricka och att de senare hamnar i kriminalitet. Däremot kan tidig kriminalitet leda till missbruk av alkohol och droger. Detta visar ny forskning från Göteborgs universitet.

• Varför skämtar vi om corona?

[2020-04-30] Människor blir sjuka och dör, samhällen stänger ner och börser brakar samman. Samtidigt sprids memes, skämt och sketcher om coronakrisen snabbare än viruset självt.

• Vill du jobba hos oss?

[2020-04-21] Vill du jobba hos oss? Nu utlyser vi ett par tjänster på institutionen för socialt arbete, båda tjänsterna är tillsvidareanställningar. Välkommen med din ansökan!

• Göteborgs universitet övergår till distansstudier och distansarbete

[2020-03-17] Rektor har fattat beslut om att hela universitetet ska ställa om till distansstudier och distansarbete. Omställningen är redan påbörjad och ska vara helt klar senast torsdagen den 26 mars.

• Mad studies möter kritiska kulturarvstudier

[2020-03-11] Geoffrey Reaume är en av frontfigurerna inom Mad studies - ett tvärvetenskapligt forskningsområde där kliniker, forskare, ex-patienter, brukare, konstnärer och släktingar arbetar tillsammans för att förstå mental ohälsa. Den offentliga föreläsningen Mad people's history, mad studies and critical heritage studies som hölls den 18 februari lockade närmare 80 personer.

• Vi söker projektassistenter

[2020-02-13] Vi söker projektassistenter som ger administrativt stöd åt våra forskare i diverse forskningsprojekt.

• Forskare belyser aspekter av invandring i ny antologi

[2020-02-07] Invandringen till Sverige årtiondena efter andra världskriget beskrivs ofta som friktionsfri: en välfungerande arbetsmarknad absorberade all tillgänglig utländsk arbetskraft och integrationen skötte sig mer eller mindre själv utan behov av några SFI-kurser. Men är bilden i själva verket förenklad?

• Vill du bli en av oss?

[2020-01-30] Nu utlyser institutionen för socialt arbete ett antal tjänster - både vikariat och allmän visstidsanställning. Välkommen med din ansökan!