• Vi söker projektassistenter

[2020-02-13] Vi söker projektassistenter som ger administrativt stöd åt våra forskare i diverse forskningsprojekt.

• Forskare belyser aspekter av invandring i ny antologi

[2020-02-07] Invandringen till Sverige årtiondena efter andra världskriget beskrivs ofta som friktionsfri: en välfungerande arbetsmarknad absorberade all tillgänglig utländsk arbetskraft och integrationen skötte sig mer eller mindre själv utan behov av några SFI-kurser. Men är bilden i själva verket förenklad?

• Vill du bli en av oss?

[2020-01-30] Nu utlyser institutionen för socialt arbete ett antal tjänster - både vikariat och allmän visstidsanställning. Välkommen med din ansökan!

• Nytt forskningsprojekt undersöker familjehemsvården för barn med migrantbakgrund

[2020-01-08] Vad bidrar till god familjehemsvård för barn med migrantbakgrund? Hur tar familjehemmet hänsyn till barnet och dess tidigare erfarenheter? Frågorna kommer att undersökas i ett svensk-norskt forskningsprojekt som nyligen beviljats 12 miljoner kronor av Norges forskningsråd.

• Ansökningsperioden till nya forskarskolan är öppen

[2020-01-07] Mellan 9 december och 9 mars är ansökningsperioden till forskarskolan för yrkesverksamma inom socialtjänsten (FYS) öppen. Detta är den andra antagningsomgången till forskarskolan.

• Den vanligaste insatsen är ingen insats alls

[2019-12-04] Föräldrar till barn som bor i familjehem eller på institution behöver få bättre stöd än vad de får idag. Det är utgångspunkten för projektet Förälder på avstånd. Kommunerna som deltar i projektet har nu dragit igång ett förbättringsarbete som handlar om allt från krissamtal till en helt ny mottagning för dessa föräldrar. Detta och mycket annat framkom vid tisdagens fullsatta seminarium.

• Forskare och praktiker möts under Socialtjänstforum för att diskutera integration och delaktighet

[2019-11-21] Temat är integration och delaktighet när årets upplaga av Socialtjänstforum går av stapeln idag i Eriksbergshallen i Göteborg. Under två dagar kommer forskare och professionella inom socialtjänsten att diskutera forskning av betydelse för lyckad integration och delaktighet.

• Med en fot i graven - studenters podcast lyfter äldres livsberättelser

[2019-11-12] Nu är den äntligen här! Podcasten som öppnar de äldres livsbibliotek. "Med en fot i graven?" är producerad av studenter på den fältförlagda socionomutbildningen i Biskopsgården.

• Vill du samarbeta med oss i en forskningsstudie?

[2019-11-04] Unga människor som har erfarenhet av samhällsvård är mer utsatta än de tre fattigaste procenten av befolkningen. Vill du vara med i ett projekt tillsammans med forskare för att främja deras livsvillkor och livschanser?

• Växelvis boende funkar bra när barnen har en nära relation till båda föräldrarna

[2019-10-25] Att bo växelvis hos separerade föräldrar fungerar som bäst om barnet har inflytande över sin boendeform och har goda och nära relationer med var och en av föräldrarna. En ny avhandling från Göteborgs universitet identifierar flera områden som har betydelse för hur barn och unga upplever sin familjemodell.