• Therése Wissö ny docent i socialt arbete

[2019-09-13] Therése Wissö är ny docent i socialt arbete vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet. Hennes forskningsintresse hittas inom området barn, ungdom och familj, samt socialtjänstens insatser.

• Sök kursen "Handledning inom psykosocialt arbete" senast 16 september

[2019-09-12] Snart stänger antagningen till vårterminens kurs "Handledning inom psykosocialt arbete". Sök senast 16 september!

• Marianne Hester ny affilierad professor

[2019-09-12] Marianne Hester är ny affilierad professor vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet.

• Prostitutionens aktörer i fokus för seminariedag

[2019-09-09] Hur ser prostitution och sexhandel ut idag? Vilka aktörer är involverade och hur kan vi förstå relationerna mellan de som köper och säljer sex och de som styr, kontrollerar och profiterar på verksamheten?

• Forskarskolan för yrkesverksamma i socialtjänsten är igång

[2019-09-02] Nu är de första doktoranderna från den nya forskarskolan för yrkesverksamma inom socialtjänsten (FYS) på plats. Totalt har tio doktorander antagits, varav tre genomför sin forskarutbildning vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet.

• Ny student

[2019-07-15] Är du ny student hos oss i höst?

• Tonårsföräldrar positiva till ökat föräldrastöd

[2019-06-19] Tonårstiden är den mest intensiva utvecklingsperioden efter spädbarnstiden och föräldrar till tonåringar är lika angelägna om att få stöd i sitt föräldraskap under denna period som när barnen är små. Det visar en studie gjord vid Göteborgs universitet.

• Tonårsföräldrar positiva till ökat föräldrastöd

• Handledarutbildning i psykosocialt arbete ges nästa vår

[2019-06-05] Nu är det klart att den populära kursen "Handledning i psykosocialt arbete"ges nästa gång vårterminen 2020. Information om ansökan och hur du kan förbereda den ligger nu på vår webb. Välkommen med din ansökan!

• Grattis till våra nya socionomer!

[2019-06-04] Närmare 130 nybakade socionomer klev ut i ett soligt Göteborg idag efter en festlig avslutningsceremoni i universitetets huvudbyggnad på Vasagatan.