Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Liten risk att unga som använder droger blir kriminella i tonåren

  [2018-11-15] Tonåringar som testat alkohol eller droger riskerar i mindre utsträckning än vad tidigare forskning visat att fortsätta med det. Risken att de hamnar i kriminalitet i tonåren är också mycket liten, enligt en ny studie från Göteborgs universitet.

 • Vi behöver förstärkning - utlysning av tillsvidaretjänst

  [2018-11-01] Nu söker vi en, alternativt flera, universitetslektorer i socialt arbete.

 • Lekmän spelar en viktig roll vid beslut när barn ska tvångsomhändertas

  [2018-10-31] När ett barn tvångsomhändertas i Sverige fattas beslutet av en socialnämnd bestående av politiker utan juridisk eller annan specialistutbildning. En studie från Göteborgs universitet visar att lekmännen sällan går emot socialarbetarnas rekommendationer men hittar andra vägar för att utöva inflytande.

 • Intresset för föräldraskapsstöd större än utbudet

  [2018-10-09] Hur vill tonårsföräldrar ta emot föräldraskapsstödsinsatser? Frågan undersöks av forskaren Karin Wallgren Thorslund. Hennes studier visar att en av barriärerna till föräldraskapsstöd är bristande information om att insatserna finns.

 • Forskningsmedel beviljade

  [2018-10-03] Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, har beslutat om projektbidrag i årets öppna utlysning. Drygt 73 miljoner kronor går till forskningsprojekt vid Göteborgs universitet.

 • Kurstips för vidareutbildning: "Kris, psykisk ohälsa och återhämtning"

  [2018-10-02] Vad betyder globalisering, ökade flyktingströmmar och förändring av arbetsmarknad och trygghetssystem för den psykiska hälsan? Hur ser möjliga vägar till återhämtning ut och vilka copingstrategier är relevanta? Detta är teman som tas upp i kursen ¿Kris, psykisk ohälsa och återhämtning.¿

 • Kurstips för vidareutbildning: "Familj och föräldraskap"

  [2018-09-26] Arbetar du med barn och familj och vill lära dig mer om modern familjeteori? I kursen ¿Familj och föräldraskap¿ får du ta del av aktuell forskning och lära dig mer om teorier och metoder som är relaterade till familj, föräldraskap och nya samlevnadsformer.

 • Kurstips! "Teoretiska perspektiv på social exkludering och kontroll"

  [2018-09-24] Utanförskap och marginalisering är brännande teman i samhällsdebatten idag. Men vilka sociala mekanismer och diskurser kan leda till exkludering av olika slags "problemgrupper" i samhället? Detta lyfts i vår fristående kurs "Teoretiska perspektiv på social exkludering och kontroll".

 • Vill du bli vår kollega?

  [2018-09-21] Nu utlyser vi flera tjänster - bekanta dig med dem och sök via Göteborgs universitets jobbportal!

 • Vi söker fältstudieplatser till våra socionomstudenter

  [2018-09-13] Snart är det dags för några av våra socionomstudenter att ge sig ut i den praktiska verkligheten för att göra fältstudier. Just nu söker vi verksamheter som tycker att det vore kul att ta emot ett student-par i höst.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Institutionen för socialt arbete

Box 720, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Sprängkullsgatan 23-25

Telefon:
031-786 0000 (vxl)

Fax:
031-786 1888

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2014-08-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?