Anmäl ditt intresse att undervisa på socionomprogrammet

Nyhet: 2018-04-25

Nu finns en ny överenskommelse mellan Göteborgs universitet, Göteborgs stad och GR-kommunerna som gör det möjligt för yrkeserfarna socionomer att som gäst undervisa på socionomutbildningen inom ramen för ordinarie tjänst. Överenskommelsen innefattar också att yrkesverksamma socionomer kan anställas som adjungerade lärare på institutionen för socialt arbete.

Inom socionomutbildningen eftersträvar vi en nära koppling till det sociala arbetets verksamhetsfält och här har du som yrkeserfaren socionom en nyckelroll för våra studenter. Kanske vill du hålla en föreläsning för dem om hur det är att arbeta som socialsekreterare, biståndshandläggare eller enhetschef? Eller berätta om vilka metoder du använder i ditt arbete? Du kanske redan har provat på att undervisa på vår utbildning och vill utvecklas ytterligare i den rollen genom att bli adjungerad lärare?

Som adjungerad lärare har du kvar kommunen som din huvudsakliga arbetsgivare och kan anlitas maximalt halvtid för undervisning i socialt arbete. Vi ser gärna att du har studerat på avancerad nivå och kanske har en magister eller masterexamen. Våra avtal med adjungerade lärare skrivs för ett år i taget.

Utifrån de intresseanmälningar som kommer in avseende enstaka undervisnings-moment kommer vi att inrätta en ”gästlärar-pool.” Denna kommer att nyttjas av kursansvariga lärare när de vill anlita en föreläsare inom ett specifikt område.

Intresseanmälan

Om du tror att detta är något för dig är du välkommen att mejla en intresseanmälan till personalhandläggare Randi Malm: randi.malm@socwork.gu.se

I din intresseanmälan behöver du inkludera följande information:

• För- och efternamn
• Din kontaktinformation (e-post och telefonnummer)
• Vilket/vilka av ovanstående uppdrag som du är intresserad av (enstaka föreläsningar och/eller adjungerad lärare)
• Din nuvarande arbetsgivare
• Utbildning (relevant för uppdraget)
• Hur länge du har arbetat som socionom och inom vilka områden
• Berätta - vad skulle du vilja bidra med i egenskap av föreläsare/adjungerad lärare på socionomutbildningen?

Vi återkommer till dig inom kort efter att vi tagit emot din intresseanmälan.

Vill du veta mer om uppdraget som föreläsare/adjungerad lärare?

Kontakta:
Anna Dunér, viceprefekt med personalansvar: anna.duner@socwork.gu.se
Helena Johansson, proprefekt/utbildningsansvarig: helena.johansson@socwork.gu.se

På vår hemsida kan du läsa hela avtalet: "Avtal om samverkan mellan den verksamhetsförlagda utbildningen, tjänster och forskning"

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Foto: Johan Wingborg, Göteborgs universitet