Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansökningsperioden till nya forskarskolan är öppen

Nyhet: 2020-01-07

Mellan 9 december och 9 mars är ansökningsperioden till forskarskolan för yrkesverksamma inom socialtjänsten (FYS) öppen. Detta är den andra antagningsomgången till den nya forskarskolan och terminsstart är hösten 2020. 

I årets antagning prioriteras ansökningar som rör omsorg, äldre och funktionshinder samt angränsande ämnen som t.ex. psykisk ohälsa. Observera dock att alla ansökningar med forskningsprojekt som berör socialt arbete är välkomna!

Forskarskolan vänder sig till dig som vill forska på halvtid och fortsätta arbeta i socialtjänsten på halvtid. Under studietiden finansierar forskarskolan 50 % av lönen för den forskarstuderande, vilket motsvarar 25 % av heltidslönen.

Forskarskolan för yrkesverksamma i socialtjänsten är ett samarbete mellan Lunds universitet, Malmö universitet, Göteborgs universitet och Linnéuniversitetet. Bakom satsningen står Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (FORTE) som beviljat medel för forskarskolan. 

På Lunds universitets jobbportal hittar du information om behörighetskrav, ansökningsförfarande samt övrig information gällande utlysningen. Gå till utlysningen PA2019/3982 "10 doktorander i socialt arbete för halvtidsstudier till licentiatexamen"

Läs mer om forskarskolan för yrkesverksamma inom socialtjänsten på forskarskolans hemsida: https://forskarskolanfys.se

Hur är det att gå FYS forskarutbildning? 

Läs en intervju med Annette Fridström, en av forskarskolans tio doktorander, som påbörjade sina forskarstudier under hösten 2019. Annette har arbetat med barnutredningar i olika verksamheter och sedan sju år tillbaka arbetar hon inom socialtjänsten som handläggare i Svenljunga kommun. Att få möjligheten att jobba och forska parallellt var nästan för bra för att vara sant, tycker Annette.

Foto: Sofia Rydh 

AV: Sofia Rydh och Jenny Meyer

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2014-08-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?