Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Exitprocesser ut ur missbruk - fokus för fristående kurs

Nyhet: 2018-03-26

Hallå där! Frida Petersson och Anette Skårner, kursansvariga för den fristående masterkursen "Missbruk och beroende - förändringsprocesser, psykosociala interventioner och samverkan."

Berätta - vad går den här kursen ut på och vad kan kunskapen bidra med?

- Kursen har fokus på exitprocesser ut ur missbruk och beroende utifrån social-vetenskapliga perspektiv. Den ger deltagarna kunskap om teorier och begrepp som gör att de får en fördjupad förståelse för förändringsprocesser och villkor för förändring.

- Några centrala teman i kursen är interventioner, arbetsallians, makt och etik. I kursen diskuteras också organisation och samverkan och här tar vi avstamp i ett klient/brukarperspektiv.

- Den som går kursen får förutsättningar att utveckla sin kompetens när det gäller etiskt och vetenskapligt grundade ställningstaganden i professionellt arbete på missbruksfältet.

Vem lämpar sig kursen för? 
- Den passar bra för de som i sitt arbete möter personer med missbruks- och beroendeproblematik, till exempel socionomer, psykologer, sjuksköterskor och läkare. Kursen är både professionsfördjupande och forskningsförberedande, vilket gör att den passar både praktiker och de som är intresserade av forskarstudier.

Läs mer om kursen, innehåll och behörighetskrav på vår hemsida 

 

Foto: ESB Professional/Shutterstock

AV: Jenny Meyer

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2014-08-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?