Förbund bildat för Sveriges socionomutbildningar

Nyhet: 2018-04-13

Fredag den 23 mars 2018 bildades Förbundet Sveriges Socionomutbildningar (Fssoc). Förbundets syfte är att främja samverkan mellan Sveriges socionomutbildningar och stärka utveckling av forskning, utbildning och praktik i socialt arbete.

- Förbundet vill vara en aktör i samhällsdebatten. Vi vill vi också stärka det sociala arbetet genom att samordna och utveckla erfarenhetsutbyte mellan olika nätverk, säger Helena Johansson, förbundets ordförande.

- Vi ser också ett behov av att samverka vad gäller vidareutbildningar på avancerad- och forskarutbildningsnivå.

Det konstituerande mötet hölls vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet. Förbundet är bildat av det som tidigare kallades Nationella samarbetskommittén för Sveriges socionomutbildningar.

En interimsstyrelse har utsetts och består av:
• Helena Johansson, ordförande, Göteborgs universitet
• Thorbjörn Ahlgren, Jönköping University
• Katarina Hjortgren, Örebro universitet
• Kristina Gustafsson, Linnéuniversitetet
• Katarina Piuva, Stockholms universitet

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Helena Johansson, institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet, helena.johansson@socwork.gu.se

Foto: Göteborgs universitet