Forskning inom äldre- och funktionshinderområdet i fokus för konferens idag

Nyhet: 2017-11-17

Ett 130-tal praktiker samlas idag på Göteborgs universitet för att ta del av ny forskning inom äldre- och funktionshinderområdet. Konferensen ”Forskning pågår: om funktionshinder och åldrande” arrangeras för andra gången av forskargruppen NORM och FoUiVäst.

Syftet med konferensen är att ge en inblick i aktuell samhällsvetenskaplig forskning om bland annat personlig assistans, hemtjänst, genus, unga med intellektuell funktionsnedsättning och autonomi och delaktighet. Forskargruppen NORM (Normalitet, Omsorg, Rättighet, Makt) är verksam vid institutionen för socialt arbete och består av både doktorander och seniora forskare.

Konferensen arrangeras tillsammans med FoUiVäst/GR och äger rum i Volvosalen, Handelshögskolan.

Ladda ner ett fullständigt program för konferensen här.

För ytterligare information om forskargruppen NORM, kontakta Anna Dunér, anna.duner@socwork.gu.se