Vad har vi lärt oss om det stöd som föräldrar till placerade barn får?

Nyhet: 2019-10-11

Välkommen till en kostnadsfri halvdag om forskningsprojektet Förälder på avstånd!

Förälder på avstånd är ett treårigt FoU-projekt finansierat av det statliga forskningsrådet Forte inom ramen för en tioårig satsning på praktiknära socialtjänstforskning.Projektet handlar om stöd till placerade barns föräldrar och syftar till att utveckla såväl insatser som kunskap. Det genomförs under 2019–2021 i samarbete mellan Region Jönköpings Län, Göteborgsregionen och Göteborgs universitet. Forskaren Therése Wissö från institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet är en av forskarna i projektet.

Sju kommuner är aktiva deltagare: Alingsås, Eksjö, Göteborg, Mölndal, Stenungsund, Sävsjö och Värnamo. Efter projektets första år bjuder vi nu in till en halvdag för att sprida vad vi gjort och lärt så långt. Vi erbjuder denna halvdag vid två olika tillfällen:

Onsdagen den 13 november kl 13-15.30 i Vaggeryds Folkets hus. Mer information & anmälan, Vaggeryd

Tisdagen den 26 november kl 9.30-12.00 på Göteborgs universitet, Sprängkullsgatan 25, Göteborg. Mer information & anmälan

Program
- Presentation av FoU-projektet Förälder på avstånd: Vilket stöd får föräldrar till placerade barn idag och vilket stöd behöver utvecklas? Vad visar befintlig forskning och vad säger deltagande föräldrar och personal från socialtjänsten?
Forskarna i projektet medverkar.

- Vad har medverkan i projektet inneburit för de kommuner som deltar?
Representanter från de deltagande kommunerna medverkar

- Reflektioner från barn och föräldrar med egen erfarenhet av att ha eller vara en förälder på avstånd
Representanter från idella föreningar medverkar

Målgrupp
Den här halvdagen vänder sig till dig som möter placerade barns föräldrar i din yrkesutövning eller som jobbar på ledningsnivå, likväl som till politiker och praktiknära forskare.

Vill du veta mer om projektet?

Besök projektets hemsida Förälder på avstånd

AV: Märit Malmberg Nord & Jenny Meyer