Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Göteborgs universitet med i satsning på ny forskarskola för socialarbetare

Nyhet: 2018-08-29

Forte har beviljat totalt 83 miljoner kronor för en ny forskarskola för yrkesverksamma inom socialtjänsten. Den nya forskarskolan kommer att drivas i partnerskap mellan Lunds universitet, Malmö universitet, Linnéuniversitetet och Göteborgs universitet, institutionen för socialt arbete.

Forskarskolan är en del av Fortes 10-åriga nationella forskningsprogram för tillämpad välfärd. Forskning som bedrivs inom forskarskolan kommer att ligga nära socialtjänstens verksamhet för att svara mot de behov som finns hos brukare och profession. Tanken är att satsningen ska bidra till en långsiktig kunskapsbyggnad inom socialtjänsten.

Forskarstudierna kommer att bedrivas på deltid för att göra det möjligt för studenterna att fortsätta vara yrkesverksamma. De tio första studenterna kommer att antas under sommaren 2019 och inriktningen vid det första intaget kommer att vara den sociala barnavården. Detta blir den första av tre årliga intag med olika inriktningar. På fyra år ska forskarutbildningen leda till en licentiatexamen.

I sitt beslut skriver Forte att den nya forskarskolan ses som en central del av den särskilda programsatsningen som nu görs för tillämpad välfärdsforskning. Dessutom bedöms den samlade kompetensen och erfarenheten vara mycket hög hos de lärosäten som tillsammans ska driva forskarskolan.

Läs mer på Forte:s hemsida.
 

AV: Jenny Meyer

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2014-08-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?