Kommer LSS att stärkas eller försvagas?

Nyhet: 2018-01-16

Frågor om LSS och stödformen personlig assistans är högaktuella. För närvarande pågår ett omfattande utredningsarbete, en statlig översyn samt flera andra utredningar hos olika myndigheter. I tidskriften Intra kommenterar forskaren Monica Larsson en lag som är ifrågasatt.

Läs Monica Larssons kommentar kring LSS i Intra Nr 4/2017 (publicerad här med red:s tillåtelse).

Monica Larsson är jur.kand. med inriktning mot socialrätt, fil.dr. och universitetslektor i socialt arbete. Monicas doktorsavhandling i socialt arbete handlar om vad det på olika nivåer innebär att förverkliga mänskliga och sociala rättigheter med utgångspunkt i stödformen personlig assistans och den handikappreform och lagstiftning (LSS) som den baseras på. Hon har skrivit en rad böcker, rapporter och artiklar om främst juridiska frågor och frågor som rör rättigheter, funktionshinder och personlig assistans.