Konferens samlade forskare kring narkotikapolitik

Nyhet: 2016-06-30

Internationell narkotikapolitik, metod och etik i samhällsvetenskaplig alkohol- och drogforskning var två ämnen som stod på agendan när ett 30-tal forskare nyligen samlades för konferens i Göteborg.

Bakom konferensen stod Socialvetenskapligt nätverk inom alkohol- och drogforskning (SONAD). Årets arrangör var missbruksforskare vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet.

Under den två dagar långa konferensen medverkade bland andra Lina Pastorek, kansliråd vid Socialdepartementet och regeringens samordnare av UNGASS, Magnus Linton, journalist och författare till boken "Knark - en svensk historia", Damon Barrrett, en av grundarna av International Centre on Human Rights and Drug Policy i Essex, England, samt dokumentärfilmaren och regissören Jessica Nettelbladt.

Konferensen pågick den 16-17 maj och som hölls på Hotel Riverton i Göteborg.

Ta del av dokumentationen från konferensen här.

För ytterligare information, kontakta:

Anette Skårner, institutionen för socialt arbete: 031-786 1605