Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kurstips! "Teoretiska perspektiv på social exkludering och kontroll"

Nyhet: 2018-09-24

Utanförskap och marginalisering är brännande teman i samhällsdebatten idag. Men vilka sociala mekanismer och diskurser kan leda till exkludering av olika slags ”problemgrupper” i samhället? Detta lyfts i vår fristående kurs ”Teoretiska perspektiv på social exkludering och kontroll.”

Kursen ges på masternivå med start vårterminen 2019 och nu är anmälan öppen!

Frida Petersson och Tobias Davidsson, lärare och kursansvariga, berätta lite mer om kursens innehåll!

- Under kursens gång kommer vi med hjälp av relevanta teorier och aktuell forskning att undersöka vilka tekniker som driver på olika typer av exkluderingsprocesser. Kan välfärdsinsatser som syftar till inkludering i själva verket bidra till ytterligare exkludering stigmatisering av redan utsatta samhällsgrupper? Det är ett exempel på något vi kommer att diskutera i kursen.

- Kursen riktar sig till yrkesverksamma socionomer som är intresserade av att lära sig mer om sociala problemkonstruktioner och vilka konsekvenser dessa kan få i samhället idag. Det kan vara bra att veta att innehållet i kursen är lika relevant oavsett specialisering inom till exempel missbruk, hemlöshet, fattigdom, migration eller funktionshinder. Kursen passar också bra för studenter inom socionomprogrammet som vill fördjupa sin kunskap inom ämnet.

Sök kursen via antagning.se

Ladda ner en PDF om kursen här

Frågor om kursen?
Kontakta master@socwork.gu.se, eller anette.skarner@socwork.gu.se

Bild: Shutterstock Images

AV: Jenny Meyer

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2014-08-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?