Kurstips för vidareutbildning: "Familj och föräldraskap"

Nyhet: 2018-09-26

Arbetar du med barn och familj och vill lära dig mer om modern familjeteori? I kursen ”Familj och föräldraskap” får du ta del av aktuell forskning och lära dig mer om de teorier och metoder som är relaterade till familj, föräldraskap och nya samlevnadsformer.

Kursen ges på masternivå med start vårterminen 2019 och nu är det dags att anmäla sig på antagning.se.

Charlotte Melander, lärare och kursansvarig, berätta lite mer om kursens innehåll!

- Vi kommer att fokusera på samspelet mellan familj och olika samhällsstrukturer. Ett internationellt perspektiv finns också med för att belysa olika välfärdsmodellers betydelse för föräldraskapets villkor. Utifrån ett sociologiskt perspektiv på familjers livsvillkor kommer kursen också att ge deltagarna underlag för en kritisk reflektion över yrkesrollen i arbetet med föräldrar och barn.

- Kursen passar den som arbetar med barn och familj inom till exempel socialtjänst, skola eller hälso- och sjukvården och som vill utvecklas i sin yrkesroll.

Sök kursen via antagning.se

Ladda ner en PDF om kursen här och sprid den gärna till intresserade

Vill du veta mer om kursen?
Kontakta master@socwork.gu.se, studievagledning@socwork.gu.se

Foto: Pixabay Free Images