Kurstips för vidareutbildning: "Kris, psykisk ohälsa och återhämtning"

Nyhet: 2018-10-02

Vad betyder globalisering, ökade flyktingströmmar och förändring av arbetsmarknad och trygghetssystem för den psykiska hälsan? Hur ser möjliga vägar till återhämtning ut och vilka copingstrategier är relevanta? Detta är teman som tas upp i kursen ”Kris, psykisk ohälsa och återhämtning.”

Kursen ges på masternivå med start vårterminen 2019 och nu är det dags att anmäla sig på antagning.se.

Lena Andersson, lärare och kursansvarig, berätta lite mer om kursens innehåll!

- Kursen sätter ämnet kris och psykisk ohälsa i relation till dagsaktuella utmaningar i samhället. Den fokuserar också på hur professionella och ideella hjälpare kan hantera sina egna reaktioner inför svåra trauman och komplexa situationer.

- Med avstamp i aktuell forskning och utifrån relevanta teoretiska modeller får kursdeltagarna ny kunskap och nya perspektiv som de i sin yrkesutövning kan omvandla till praktiska redskap.

För vem kan kursen vara intressant?

- Kursen riktar sig till professionella inom människovårdande organisationer men också till personer som är verksamma inom ideella organisationer, t.ex. socionomer, hälso- och sjukvårdspersonal, psykologer och psykoterapeuter.

Sök kursen via antagning.se

Ladda ner en PDF om kursen här - sprid den gärna till intresserade!

Vill du veta mer om kursen?
Kontakta master@socwork.gu.se, studievagledning@socwork.gu.se

Foto: Shutterstock