Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny antologi om personlig assistans

Nyhet: 2018-12-05

Frågor kring personlig assistans väcker känslor och har varit flitigt debatterade under de senaste åren. Den 6:e december släpps en efterlängtad antologi som belyser forskning inom ämnet: "Forskning om personlig assistans." Tre forskare från institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet medverkar: Monica Larsson, Elisabeth Olin och Anna Dunér.

Antologin ges ut av arbetsgivarföreningen KFO och innehåller forskning som tar sin utgångspunkt i såväl assistansanvändarens situation som assistansfrågorutifrån politiska, ekonomiska och juridiska aspekter. I samarbete med funktionshinderrörelsen och brukarorganisationerna har KFO samlat bidrag från 21 forskare från olika lärosäten i landet.

- Det här är en antologi med vetenskapliga texter som är formulerade på ett lättillgängligt sätt. Vi hoppas att de som är intresserade ska läsa texterna för att skapa en egen uppfattning om vad som är rimligt och orimligt i debatten om personlig assistans, säger Matilda Svensson Chowdhury, forskare och en av tre redaktörer för boken.

Bokreleasen äger rum 6 december kl. 15-17 på Klara Södra Kyrkogata i Stockholm.

Boken är kostnadsfri och får publiceras fritt om källa anges. Läs mer på KFO:s hemsida

AV: Jenny Meyer

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2014-08-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?