Sociolog och psykolog nya hedersdoktorer

Nyhet: 2018-05-21

Samhällsvetenskapliga fakulteten har utsett Svein Jentoft, Norska fiskerihögskolan, och Birgitta Göransson, Skyddsvärnet i Göteborg, till nya hedersdoktorer.

Bild på Svein JentoftSvein Jentoft är professor i sociologi vid Universitetet i Tromsö. Hans forskningsfokus ligger på fiske och förvaltning av kustområden. Han har starkt bidragit till utvecklingen av de marina och tvärdisciplinärt samhällsvetenskapliga profiler vid Göteborgs universitet.

Bild på Birgitta Göransson

Birgitta Göransson är legitimerad psykolog verksam i föreningen Skyddsvärnet i Göteborg. Hon har som företrädare för kriminalvård, missbruksvård, idéburen verksamhet samt som tidsskriftsredaktör, läromedelsförfattare, föreläsare och socialpolitisk debattör bidragit till dialogen mellan akademi och praktik inom socialt arbete.

Bilder: Universitetet i Tromsö och Helena Östlund

AV:

Artikeln publicerades först på: samfak.gu.se