Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Socionomstudenter på tredje plats i Socionom-SM

Nyhet: 2018-12-07

Hur kan Stockholms Stadsmission arbeta med socialt rättighetsarbete för barn? Så löd frågeställningen när Akademikerförbundet SSR anordnade årets Socionom-SM 3-4 december i Stockholm. Socionomstudenterna Emilia Wedin Kvick och Jonna Kroon från institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet tog hem tredje pris.

Foto: Socionomstudenterna Astrid Warberg, Julia Hadin, Alexandra Holmström och Malin Hjort firar en ärofylld 3:e placering i Socionom-SM.

Socionomstudenter från hela landet deltog i tävlingen, varav fyra lag kom från Göteborgs universitet: Emilia Wedin Kvick och Jonna Kroon, Erij Fatnan och Emma Erlandsson, Julia Hadin och Astrid Warberg, Malin Hjort och Alexandra Holmström. Samtliga lag går sjunde terminen på socionomprogrammet.

- Vi skulle rekommendera modeller, metoder och arbetssätt för socialt arbete med barn i socioekonomiskt utsatta områden och gärna hänvisa till evidens, säger Emilia Wedin Kvick.

- Våra lösningar skulle vara kreativa, realistiska och innovativa. Slutligen skulle vi redovisa om det finns verksamheter i Europa som lyckats med motsvarande arbete och visa på framgångsfaktorer.


Foto: Emilia Wedin Kvick och Jonna Kroon under presentationen som ledde fram till en 3:e plats i Socionom-SM

- Vi hade fantastiskt roliga och intensiva dagar! Det här är något som vi vill rekommendera andra socionomstudenter att vara med i, säger Emilia Wedin Kvick.

Casemästerskapet är enligt Akademikerförbundet SSR ett sätt att synliggöra socionomernas kompetens och skapa nätverkande och karriärmöjligheter på arbetsmarknaden. Tävlingen anordnas varje höst i Stockholm.
 

Foto: Astrid Warberg, Emma Erlandsson

AV: Jenny Meyer

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2014-08-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://socwork.gu.se/Aktuellt/%22nyheter%22/nyheter//socionomstudenter-pa-tredje-plats-i-socionom-sm.cid1601651
Utskriftsdatum: 2019-06-25