Varför skämtar vi om corona?

Nyhet: 2020-04-30

Människor blir sjuka och dör, samhällen stänger ner och börser brakar samman. Samtidigt sprids memes, skämt och sketcher om coronakrisen snabbare än viruset självt.

Varför ser vi en explosion av humor och andra kulturyttringar just nu? Finns det historiska paralleller? Kan vi se andra tydliga exempel på copingstrategier för att hantera ångest, stress och känslomässigt krävande situationer? Vad är mest effektivt?

Det diskuterades på After Work med forskare online. Samtalet livesändes på Facebook och finns nu att titta på i efterhand.

After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet

MEDVERKANDE
Elisabeth Punzi, leg. psykolog och universitetslektor, Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet. Expert på hur kreativa uttryck kan integreras i klinisk verksamhet.

Ola Sigurdson, professor i tros- och livsåskådningsvetenskap vid Göteborgs universitet. Expert på relationen mellan humor, hälsa och teologi.

MODERATOR
Mattias Hagberg, journalist och författare