Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Möte med MIOS (Migration, Integration och Socialt arbete)

Möte

SAL: C219, Sprängkullsgatan 21, plan 2

Malin Svensson presenterar sin artikel "Compensating for Conflicting Policy Goals: Dilemmas of Teachers' Work With Asylum-Seeking Pupils in Sweden".
Efter presentationen ges möjlighet till frågor och diskussion.

Malin Svensson vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande disputerade 2017 med avhandlingen "Hoppet om en framtidsplats. Asylsökande barn i den svenska skolan".


Läs och diskussionsförslag från Malin:

"En önskan är att läsningen och diskussionen kunde fokuseras mot: i forskningen som rör nyanlända barn och unga konstateras gång på gång att det råder brist på samverkan mellan olika aktörer vars roll är att tillgodose barns och ungas rättigheter och behov inom skola, vård och omsorg; så även i denna artikel som fokuserar skolan. Analysen är att lärare befinner sig i en mellanposition - mellan uppdragsgivaren och målgruppen (eleverna) för verksamheten - vilken är svår att hantera då målgruppen omfattas av motstridiga intressen på policynivå. Skulle vi kunna diskutera vilka förutsättningar som lärare behöver för att kunna erbjuda en likvärdig utbildning för alla barn, dvs barn som i n t e har uppehållstillstånd och de som har uppehållstillstånd? //Vänligen, Malin Svensson"

Länken nedan går till Malin Svensson artikel.

Datum: 2018-05-25

Tid: 13:15 - 15:00

Kategorier: Socialt arbete

Plats: C219, ingån Sprängkullsgatan 19, plan 2

Evenemangslänk: Läs mer om Möte med MIOS (Migration, Integration och Socialt arbete)

Kontaktperson: Charlotte Melander

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2014-04-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?