Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hur går det i skolan för barn och ungdomar placerade i familjehem eller på institution?

Seminarium

Kollegiet för Utbildning, Förutsättningar och Resultat och Kollegiet för Inkludering, Likvärdighet och Specialpedagogik inbjuder i samarbete med
Institutionen för Socialt arbete
till ett gemensamt seminarium!

Seminariet kommer behandla resultaten från SKUBU-projektet (Skolprestationer och utbildningssituation för barn och ungdomar placerade i familjehem eller på institution) ¿ som nyligen avslutats. Projektet är ett samarbete mellan Institutionen för Socialt arbete och Institutionen för Pedagogik och Specialpedagogik och har undersökt placerade elevers skolvägar, utbildningsprestationer samt hur stöd genomförts i samband med det praktiska sociala arbetets utförande. Huvudsyftet med projektet har varit att belysa och fördjupa kunskapen om vilka faktorer som bidrar till dessa elevers låga skolprestationer och risk för utanförskap.

Forskarna i projektet kommer att presentera resultat från fyra olika artiklar. De som presenterar är prof. Ingrid Höjer, prof. emeritus Jan-Eric Gustafsson, lektor Helena Johansson, forskare Åse Hansson och docent Alli Klapp. De presenterade resultaten kommer att diskuteras av lektor Thomas Barow (IPS) och en representant från Socialtjänsten (TBA).

Länk till projektets hemsida:
https://socwork.gu.se/forskning/forskningsprogram_famlij/skolprestationer-och-utbildningssituation-

Datum: 2018-09-24

Tid: 15:00 - 17:30

Kategorier: Pedagogik och didaktik

Arrangör: Kollegiet Förutsättningar, Utbildning och Resultat & Kollegiet för inkludering, likvärdighet och specialpedagogik

Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25
AK2137

Kontaktperson: Anna-Maria Fjellman

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2014-04-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?