Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ensamma mammors inbäddning i sociala relationer

Högre seminarium

Lokal:PILEN

Projektet "Ensam mamma i en flexibel ekonomi" undersöker hur ensamstående mödrar kombinerar yrkesarbete och omsorg om barn. Den övergripande frågeställningen i projektet lyder: Hur förhandlar och hanterar ensamstående mödrar de konflikter som uppstår i skärningspunkten mellan arbetsliv och familjeliv? I projektet undersöks också, med utgångspunkt i ett omfattande kvalitativt intervjumaterial, hur tillgången till olika typer av resurser inverkar på mödrarnas möjligheter att foga samman arbete och familjeliv. Presentationen kommer att fokusera på övergripande resultat från forskningsprojektet, vilka har presenterats bland annat i boken Ensamma mammor. Dilemman, resurser, strategier (Alsarve, Lundqvist & Roman 2017) men kommer också specifikt att behandla mödrarnas vänskapsrelationer. Vilken betydelse har vänner för mödrarnas vardagsliv, och hur beskrivs vännerna av mödrarna? I vilken utsträckning är relationerna till vännerna präglade av reciprocitet? Det är centrala frågor som kommer att behandlas.

Föreläsare: Jenny Alsarve är filosofie doktor i sociologi vid Örebro universitet Hon disputerade 2009 på avhandlingen Efter kärnfamiljen om familjepraktiker efter skilsmässa. Jenny är engagerad i sociologins forskningsinriktning Familj och nära relationer, samt i den mångvetenskapliga forskargruppen FamForsk.

Datum: 2018-12-05

Tid: 13:15 - 15:00

Kategorier: Socialt arbete

Plats: Konferensrum PILEN, ingång Pilgatan 19, 3 tr.

Evenemangslänk: Läs mer om Ensamma mammors inbäddning i sociala relationer

Kontaktperson: Ingrid Höjer

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2014-04-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?