Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Social exkludering och kontroll

Strukturella processer och hinder, såväl som interaktion på meso- och mikronivåer, kan medföra eller reproducera exkludering och/eller kontroll, men exkludering kan också bli den oavsedda konsekvensen av praktiker som syftar till inkludering, stöd eller problemlösning.

De forskningsprojekt som samlas under detta fält förenas av att de på olika sätt knyter an till temat social kontroll och/eller exkludering, antingen som ett kännetecken för den situation eller kategori som studeras, eller som det eventuella resultatet av sociala ansträngningar som syftar till kontroll eller förändringsarbete (potentiellt eller faktiskt) riktat mot ”problemgrupper”. Denna forskning förutsätter en kritisk blick på mötet mellan samhälle och individer/grupper, mellan välfärdsorganisationer och dess klienter, vilket innefattar såväl interaktiva processer som diskurser och konstruktioner inom det sociala arbetet.

För information om pågående forskningsprojekt, besök institutionens webbsida Pågående forskningsprojekt.

För information om avslutade forskningsprojekt, besök institutionens webbsida Avslutade forskningsprojekt.

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner till nätverket Social exkludering och kontroll

Kristina Alstam

Tobias Davidsson

Susanne Liljeholm Hansson

Frida Petersson

graffitidetalj, blått huvud
Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2017-04-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?