Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning i samverkan

Välkommen till hemsidan för forskargruppen Könsrelaterat våld (KRV) vid institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet. 

Vi är ett tiotal seniora och juniora forskare med lång erfarenhet inom området som undersöker olika aspekter av makt, kön och våld, och med frågor angelägna för det sociala arbetets praxis.

På vår hemsida hittar du bland annat information om aktuella projekt, ny forskning inom området, samarbeten och evenemang där forskargruppen medverkar. 

Vi representerar

olika professioner och akademiska discipliner med gemensam hemvist. Vi bildades 2014 för att samla kunskap och utveckla forskning i socialt arbete inom området könsrelaterat våld. 

Med könsrelaterat våld

menar vi olika former av våld som oftast, men inte alltid, utövas av män mot flickor och kvinnor, beroende av hur vi könas. Våldet speglar, återskapar och skapar förtryckande samhällsstrukturer inom ojämlika maktordningar. Här kan du läsa mer om vad könsrelaterat våld är.

Vi forskar

med anslag från olika vetenskapliga råd och myndigheter men även på uppdrag från offentliga, privata och ideella organisationer. 

Vi leder kurser och undervisar

vid institutionen för socialt arbete och ansvarar bland annat för kurserna "Mäns våld mot kvinnor" på avancerad nivå och "Researching gender based violence - data and design" på forskarnivå. Vi har också andra pedagogiska uppdrag inom och utom Göteborgs universitet. 

Bild: Ninni Carlsson
Bilden är tagen på Sprängskullsgatan 23 i Göteborg och visar institutionen för socialt arbetes byggnad vid Göteborgs universitet. 

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2019-12-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?