Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskargruppen i media

Forskargruppen deltar i debatter och intervjuas i medierna. På den här sidan hittar du ett axplock av det senaste årets artiklar och inslag.

Katalys no 47:2018: "Vilka är vi i jämställdhetspolitiken"
Birgitta Jordansson och Linda Lane, doktor i historia respektive doktor i socialt arbete vid Göteborgs universitet är inne på samma tanke i sin rapport "Vilka är vi i jämställdhetspolitiken" som de har skrivit för fackliga tankesmedjan Katalys. 

Lag & Avtal 2018-12-13: Ingen gillar en skvallerbytta.
Ulla-Carin Hedin, Göteborgs universitet, har gjort en studie på ett 30-tal visselblåsare i kommuner och landsting. Av dem drabbades nästan alla av repressalier som utfrysning, ryktesspridning och, i enstaka fall, rena hot. Mer än hälften tvingades eller valde att lämna sina arbeten. 

DN 191105: Därför är det svårt att lämna en destruktiv relation
Carin Holmberg, doktor i sociologi, föreläsare och författare som tillsammans med Viveka Enander skrivit boken ”Varför går hon? Om miss-handlade kvinnors uppbrottsprocesser”

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2019-12-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?