Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Socialtjänstforum 2017

Den 8-9 november 2017 hölls Socialtjänstforum - mötet mellan praktik och forskning. Temat för årets konferens var tillit till välfärd och socialtjänst. 

Konferensen ägde rum på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborg och besöktes av ett 80-tal forskare och praktiker.

Arrangörer

FORTE, institutionen för socialt arbete/Göteborgs universitet, FoUiVäst/GR, Centralförbundet för Socialt Arbete (CSA), Föreningen Sveriges Socialchefer (FSS) och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). 

Om årets tema

Vad står på spel? Om tillit till välfärd och socialtjänst.

Temat för Socialtjänstforum 2017 var tillit – något som ibland liknas vid samhällets grundfundament, vårt sammanhållande kitt. Varför förändras tillit över tid? Vad händer med samhälle, individ och välfärdssystem när tilliten utmanas? Vilka konsekvenser får detta för professionen?

Konferensdeltagarna bjöds in att vara med och diskutera ny forskning från ett flertal områden inom socialt arbete där tillit är centralt: migration, barn och unga, profession och funktionshinder. Dessutom diskuterades tillitens roll för stadens bostadsplanering och utvecklingen av social hållbarhet. Vi ställde oss också frågan om socialtjänstens tillit till de professionella har minskat?

Program 

Ladda ner programmet här

För vem?

Socialtjänstforum riktar sig till yrkesverksamma inom socialt arbete, forskare och politiker/beslutsfattare.

Om Socialtjänstforum

Under Socialtjänstforum möts praktik och forskning. Syftet är att stärka dialogen mellan teori och praktik och ge de som dagligen arbetar inom socialtjänsten möjlighet att ta del av aktuella forskningsresultat och samtidigt ge forskare synpunkter på angelägna forskningsfrågor och deras användbarhet.

Konferensen bygger på aktiv medverkan från samtliga deltagare. Den bärande idén är att forskarna genom sina anföranden presenterar forskningens syn och resultat, därefter ges möjlighet att delta i en dialog med forskarna och övriga konferensdeltagare.

Frågor/kontakt

socialtjanstforum@gu.se

 

Foto: Helene Östlund

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2017-11-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://socwork.gu.se/forskning/konferenser/avslutade-konferenser/socialtjanstforum/
Utskriftsdatum: 2019-09-15