Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Möt Nelly

Särskilt värdefullt i mitt arbete idag är mina kunskaper i gruppdynamik och förståelsen för mångkultur och integration.

Namn: Nelly Teinenbaoum
Kommer ifrån: född i Ukraina, uppvuxen i Göteborg
Bor: i Göteborg
Studerat: socionomprogrammet 2007- 2011
Arbetar idag: som verksamhetschef på Ungdomshem Väst AB
Jag är stolt socionom därför att: jag har en utbildning som är ett framtidsyrke med bredd, nyans och ett konkret bidrag till en bättre värld! 

Vad var det som fick dig intresserad av just socionomutbildningen?

Jag visste att jag ville jobba med människor men inte exakt med vad. Då jag läste direkt efter gymnasiet tilltalades jag av utbildningens bredd och alla valmöjligheter som den gav.

Nu arbetar du som verksamhetschef på ett stödboende för ensamkommande unga. Hur hamnade du där?

Under utbildningen arbetade jag som timvikarie på flera boenden för missbrukare i Göteborgs Stad. Efter examen hade jag ett vikariat som behandlingssekreterare inom Gryning Vård, även det med missbrukande män. När det vikariatet var över halkade jag in på ett vikariat inom socialtjänsten Norra Hisingen, där jag arbetade med ekonomiskt bistånd för unga vuxna 18-25 år. Jag blev där fackligt engagerad, vilket ledde till att jag började jobba  som kommunombud för Akademikerförbundet SSR. Där träffade jag den person som rekommenderade mig till mitt nuvarande arbete som verksamhetschef för Ungdomshem Väst, ett företag som har HVB och stödboende för ensamkommande unga.

Jag har även under den här perioden fortsatt läst kurser inom intervju- och samtalsmetodik, missbrukspsykologi, organisations- och ledarskapsutveckling samt psykosocial arbetsmiljö.

Vad tycker du är det bästa med ditt yrke? 

Att det är så brett! Inom samma ram har jag möjlighet att arbeta inom så många olika fält.

På vilket sätt har du haft nytta av socionomutbildningen?

Socionomprogrammet gav mig de grundläggande verktyg som behövs i arbete med människor i olika livssituationer. Utöver det utvecklades jag som person under utbildningen. Jag är särskilt tacksam för att socionomprogrammet öppnade dörrar som gjorde det möjligt för mig att ifrågasätta normer, att tänka analytiskt och att se samband mellan saker i såväl mitt som andras liv. Att förstå att människan är en produkt av sitt sammanhang och att ingenting sker i ett vakuum.

Särskilt värdefullt i mitt arbete idag är mina kunskaper i gruppdynamik (personalarbetet), förståelse för mångkultur och integration (vår målgrupp är ensamkommande flyktingbarn) samt den förståelse som utbildningen skapat i att ingenting är konstant och att det inte finns några självklara sanningar. Det senare låter mig se att jag inte alltid har alla svar och att det finns olika perspektiv samt att vad som är ”sant” i en fråga kan skifta över tid och mellan människor. 

Har du tips till blivande studenter så får du gärna dela med dig av dem!

Våga satsa och chansa! Det behövs personer i socialt arbete som vill och vågar leda andra i att göra gott. Det är inte fel att sticka ut hakan och att vara en av dem!

Knyt kontakter under utbildningen med personer vars sällskap och inställning du värderar. Att ha ett starkt yrkesnätverk underlättar alla typer av socialt arbete!

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2017-03-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?