Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vill du bli doktorand i socialt arbete och bidra med ny kunskap?

 

Om forskarutbildningen

En forskarutbildning i socialt arbete fördjupar dina kunskaper inom ditt ämne och ger dig vetenskaplig skolning. Under forskarutbildning utvecklar du ett självständigt och kritiskt tänkande med målsättningen att bidra med ny kunskap till omvärlden. Studietiden för forskarutbildningen är 4 år (heltid). Utbildningen omfattar 240 högskolepoäng  och leder fram till filosofie doktorsexamen i socialt arbete.

För närvarande har institutionen cirka 25 doktorander. Målsättningen är att anta en ny grupp forskarstuderande vartannant år.

Utbildningens mål

Utbildningens mål är att utveckla sådana kunskaper och färdigheter som fordras för att självständigt kunna bedriva forskning inom socialt arbete samt att bidra till kunskapsutvecklingen inom ämnet genom framställandet av en vetenskaplig avhandling.

Utbildning på forskarnivå i socialt arbete syftar också till att utveckla doktorandens förmåga att omsätta uppnådda vetenskapliga färdigheter och kunskaper i fortsatt forskningsarbete eller i annat kvalificerat yrkesarbete. Doktoranden skall även ha tillägnat sig god kunskap om planering och genomförande av forskningsprojekt. Utbildningen skall även utveckla doktorandens kommunikativa och pedagogiska färdigheter vad gäller att uttrycka sig väl i tal och skrift såväl inom som utanför akademiska sammanhang. Utbildningen på forskarnivå skall ge internationella kontakter, medverkan vid internationella forskningskonferenser och eventuellt vistelse vid utländskt lärosäte.

Foto: Sofia Sabel

Kontakt

Frågor om antagning, kurser, seminarier:
Ingegerd Franzon, administratör för forskarutbildningen
ingegerd.franzon@socwork.gu.se
tel: 031-786 1900

Studierektor forskarutbildning:
Anette Skårner
anette.skarner@socwork.gu.se
tel: 031-786 1605

Vad innebär det att gå forskarutbildningen?

Doktorandregler

Gemensamma doktorandregler

Doktorandhandboken

Doktorandhandboken är Högskoleverkets webbplats. Den vänder sig till dig som redan är antagen till utbildning på forskarnivå eller till dig som
fun­de­rar på att söka till en forskarutbildning.

Sidansvarig: Ingegerd Franzon|Sidan uppdaterades: 2019-02-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?