Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskarskola för yrkesverksamma i socialtjänsten

Forskarskolan för yrkesverksamma i socialtjänsten är ett samarbete mellan Lunds universitet, Malmö universitet, Göteborgs universitet och Linnéuniversitetet. Bakom satsningen står Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (FORTE) som beviljat medel för forskarskolan.

Syftet med den nya forskarskolan

Forskarskolan är del i forskningsprogrammet om tillämpad välfärd och syftar att långsiktigt bidra till kunskapsuppbyggnad inom socialtjänsten. Tanken är att forskarskolan ska främja klient- och praktiknära forskning om socialtjänsten, stärka samverkan mellan forskning och praktik samt öka delaktigheten från brukare och anhöriga. 

Forskarskolans inriktning ska svara mot prioriterade kunskapsbehov inom socialtjänsten. Den första antagningsomgången fokuserar barn, unga och familj. Den andra antagningen har inriktning mot omsorg, äldre och funktionshinder.

Studier och antagning

Utbildningen ska ge yrkesverksamma personer i socialtjänsten möjligheten att uppnå en licentiatexamen inom fyra år. Första antagning sker våren 2019 för studiestart 1 september 2019. Tio personer kommer att antas, fördelade på de fyra lärosätena.

Studierna sker på halvfart och resterande tid förväntas den sökande jobba vidare i sitt arbete inom socialtjänsten. Grundkriterierna för antagning är behörighet för forskarutbildning, vilket bland annat innebär meriter motsvarande magister- eller masterexamen, samt anställning i socialtjänsten. Antagning ska ske i nära samarbete med arbetsgivarna. Forskarskolan betalar halva lönen för forskarstudierna, dvs. 25 % av en heltid, resterande lönekostnader betalar arbetsgivaren.

I avvaktan på att forskarskolan får en egen hemsida finns senaste informationen att hittta på Lunds universitets hemsida 

Ladda ner en broschyr om forskarskolan här

Kontakt

anette.skarner@socwork.gu.se 031-786 1605

Kontakt

mikaela.starke@socwork.gu.se 031 - 786 1887

Kontakt

monica.nordenfors
@socwork.gu.se
031-786 5790

Sidansvarig: Ingegerd Franzon|Sidan uppdaterades: 2019-04-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?