Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Matilda valde fältförlagd socionomutbildning

Vad är fältförlagd socionomutbildning och varför kan det vara ett intressant val för dig som kommit in på socionomprogrammet? Möt Matilda Andersson; hon valde fältförlagd socionomutbildning och kombinerar nu studier på campus med studier i ett lokalsamhälle.

Fältförlagd utbildning - ett val inom socionomprogrammet

Ta chansen och läs delar av socionomutbildningen i ett lokalsamhälle - Biskopsgården eller Hammarkullen! Den fältförlagda socionomutbildningen ger dig en unik inblick i socionomyrket och praktisk erfarenhet i ett tidigt skede av din utbildning.

Som student har du möjlighet att förlägga de tre första terminerna av socionomprogrammet vid institutionens filialer i Hammarkullen respektive Biskopsgården. Den fältförlagda utbildningen följer samma utbildningsplan och använder samma kursplaner som socionomutbildningen vid Campus Haga. Från och med termin fyra genomförs resterande del av utbildningen vid Campus Haga i centrala Göteborg - som student får du det bästa av två världar!

Det som gör den fältförlagda utbildningen unik är att den är baserad i ett lokalsamhälle. Kontaktnätet som skapas är sedan av stort värde inför termin 2 och 3 då du som student ger sig i kast med konkreta projekt inom det sociala fältet. Som student får du en mentor som handleder dig när du bjuds in att arbeta med konkreta handlingsinriktade projekt tillsammans med barn, ungdomar och vuxna i lokalsamhället.

Fältbaserad pedagogik

Den fältförlagda utbildningen grundar sig på en fältbaserad pedagogik. Utgångspunkten för pedagogiken är att såväl teoretiska reflektioner som praktiska erfarenheter bygger på studenternas förmåga till självständig kunskapsutveckling samt förmåga att definiera, hantera och lösa frågor inom socialt arbete. Studenterna utvecklar dessa förmågor genom aktivt deltagande och ansvarstagande för både sin egen och andra studenters kunskapsbildning. Fokus ligger på att tillsammans forma en gruppkultur som uppfattats som trygg och utgör ett bra stöd för ett gott studieklimat.

Anmäl ditt intresse!

Är du antagen till socionomprogrammet och är nyfiken på att veta mer om den fältförlagda utbildningen? Kontakta socionomprogrammet@socwork.gu.se så får du veta mer.

På fältet får Irma-Helen en tidig inblick i socionomyrket

"Det är här verkligheten finns"

Annelie får det bästa av två världar

"Jag får praktisk erfarenhet som förbereder mig för socionomyrket"

Kontaktinformation

Bett Larsdotter (Hammarkullen) /Gisela Reskow (Biskopsgården)

Telefon:
031-786 1603 / 031-786 6381

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2017-07-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?