Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ny student på socionomprogrammet

Grattis till ditt antagningsbesked! Kom ihåg att besvara det nationella antagningsbeskedet senast 17 decemer 2018!

Alla antagna och reservplacerade måste besvara det nationella antagningsbeskedet på www.antagning.se senast 17 december 2018 för att behålla sin plats.

Antagningsbesked från Urval 2 (kommer 20 december) behöver du inte svara på, men för att behålla din plats på utbildningen du är antagen till, så måste du göra följande - se nedan.

Registrera dig & närvara vid programstarten

För att behålla din plats måste du registrera dig men också närvara vid introduktionen.

  • Introduktionsdag/programstart = OBLIGATORISK!
    Datum: 21 januari 2019, kl. 08.15
    Lokal: Linnésalen, Seminariegatan 1B, Göteborg
     

Observera att introduktionen är obligatorisk! Om du inte närvarar vid introduktionen och inte har meddelat institutionen i förväg att du inte kommer, även om du har registrerat dig, mister du din plats och reserv kallas i ditt ställe.

Frånvaro

Anmälan om frånvaro görs till socionomprogrammet@socwork.gu.se
Ange skäl och datum när du kommer till utbildningen.

Registrering

Registreringen är obligatorisk för att du ska kunna påbörja dina studier. Om du inte kommer till registreringen/webbregistrerar dig eller har kontaktat institutionen dessförinnan mister du din plats och en ny sökande kallas.

Du har två valmöjligheter vad gäller registrering:

1. Registrering på institutionen (rekommenderas)

Tid: tisdag den 15 januari , kl. 11:00. Registreringen måste göras personligen. Kom ihåg att ta med giltig legitimation.

Plats: Hörsal Sappören, Sprängkullsgatan 25

Vid registreringen på institutionen får du kursplan och litteraturlista för den första kursen samt en studiehandbok.

Socialpatrullen är studentgruppen för Göteborg Universitets socionomstudenter och kommer att finns på plats vid registreringen och erbjuder en rundvandring runt campus.

Fältförlagda socionomutbildning. Vi kommer också att informera om vår fältförlagda socionomutbildning, där du varvar studier på campus med studier förlagda i eller Hammarkullen. Kursansvariga lärare för den fältförlagda socionomutbildningen i Hammarkullen kommer att finnas på plats vid registreringen och du ges möjlighet att ställa frågor om fältförlag socionomutbildning. På vår hemsida kan du redan nu ta reda på mer om vad fältförlagd socionomutbildning innebär.

2. Webbregistrering

Du har också möjlighet att registrera dig via den webbaserade Ladoktjänsten som du kommer åt via ditt studentkonto på Studentportalen.

Så här registrerar du dig på webben:
Aktivera studentkonto: För att kunna registrera dig via webben behöver du ett aktivt studentkonto. Du aktiverar ditt studentkonto tidigast den 3 januari via http://studentportal.gu.se/it/studentkonto/
Välj ingången Aktivera ditt studentkonto *

Logga in: Har du aktiverat ditt studentkonto kan du logga in via – Logga in i Studentportalen. Klicka på ”Ladoktjänster” i menyn – sedan ”Registrera dig

Registrera dig: Kryssa för den kurs du vill registrera dig på och klicka på ”Registrera”. Första kursen på socionomprogrammet heter SQ4111 Socialt arbete

Registreringsintervall inför VT2019

Du kommer att kunna registrera dig fr.o.m. 14 januari t.o.m. 15 januari 2019
OBS! Om registreringsintervallen inte börjat ännu kan du bara se kursen men inte registrera dig.

Reservantagning: kolla både e-post och skräppost!

Arbetet med reservantagningen påbörjas efter den 15 januari. *Reserver kallas enligt den reservordning som finns och ur den urvalsgrupp ett avhopp har skett. Vi kontaktar aktuell reserv genom E-post i första hand (finns inte e-postadress angiven används telefon eller post). Det är därför mycket viktigt att du bevakar den e-postadress du angett på www.antagning.se .

OBS! Då en del viktig e-post från Göteborgsuniversitetet har fastnat i skräppostfilter, ber vi dig kolla din skräppostmapp så att du inte missar välkomstbrev och information från din utbildning!

*Observera att du kan vara reserv i flera urvalsgrupper och att reserver tas från den urvalsgrupp där plats blir ledig. På denna utbildning görs också överintag, vilket innebär att även om någon lämnar sin plats så erbjuds inte denna till en reserv, eftersom det redan är fler antagna än antalet planerade platser.

Vi kan tyvärr inte ge några förhandsbesked om dina chanser till antagning och då arbetsbelastningen är hög under terminsstart ber vi dig respektera den här arbetsgången.

Servicecenter

Vill du ha ytterligare hjälp med information om studentkontot?
Då kan du vända dig till något av våra Servicecenter.

Schema/lektionsplan

Schema för kursen SQ4111 Socialt arbete finns tillgängligt via TimeEdit (https://cloud.timeedit.net/gu/web/schema/) cirka en månad innan terminsstart. Observera att schemat är preliminärt fram till två veckor innan kursen startar.

Lärplattform

Socionomprogrammets kurser finns från och med vårterminen 2019 i lärplattformen Canvas (https://studentportalen.gu.se/e-tjanster/larplattform). När du registrerat dig på din kurs kan du logga in i Canvas och få tillgång till kursens undervisningsmaterial och inlämningssidor.

Kommunikationer och bostäder

Upplysningar om kommunikationer till Sprängkullsgatan hittar du på www.vasttrafik.se

Om du är i behov av bostad, kontakta SGS Studentbostäder eller Boplats Göteborg.

Studentstaden Göteborg

Mer om Göteborg som studentstad hittar du på http://goteborg.com/student

Till sist...

...vill vi hälsa dig varmt välkommen till socionomprogrammet och institutionen för socialt arbete!

Saknar du information från universitetet?

Viktig e-post från universitetet kan ha fastnat i skräppostfiltret

Terminstider

Vårterminen 2019
21 januari - 9 juni

Höstterminen 2019
Kurser inom socionomprogrammet och kompletterande socionomutbildning: 29 augusti - 15 januari

Övriga kurser och program på avancerad nivå: 2 september -. 19 januari 2020

Kontaktinformation

Studentportalen för dig

Logga in och nå dina personliga länkar och ingångar.

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2019-01-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?