Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning mot familje- och nätverksarbete, 45 högskolepoäng

Kursen motsvarar Steg 1, som ger grundläggande kunskaper inför Psykoterapeutprogrammet. Notera att kursen ges förutsatt att nuvarande Högskoleförordning är gällande även vid ansökningstillfället.

Behörighetskrav

För att vara behörig till kursen krävs socionomexamen omfattande 210 högskolepoäng innehållande ett examensarbete omfattande minst 15 högskolepoäng eller motsvarande akademisk yrkesutbildning inom det psykosociala fältet. För behörighet krävs också att den sökande kan uppvisa intyg från arbetsgivare att han/hon arbetar inom psykosocial, psykiatrisk eller omsorgsverksamhet och har möjlighet att bedriva behandlingsarbete under utbildningstiden.

Urvalskriterier

Förtur ges till sökande som uppfyller så många som möjligt av följande kriterier:
• Minst tre års yrkeserfarenhet av behandlingsarbete inom psykosocial, psykiatrisk eller omsorgsverksamhet
• Genomgången egenterapi, minst 50 timmar individuellt eller 100 timmar i grupp.
• Erhållen handledning av behandlingsarbete inom psykosocial-, psykiatrisk- eller omsorgsverksamhet, minst 50 timmar.

Samtliga kriterier ska dokumenteras skriftligt. Se formalia längre ned.

Kursplan och litteraturlista

Kursplan SW2228Litteraturlista SW2228 (gäller fr.o.m. 2018-06-14

Formalia för bifogade intyg

• Intyg om tidigare yrkeserfarenhet inom psykosocialt arbete ska vara daterade, ange arbetets omfattning i procent och tidsperiod, samt vara signerade av arbetsgivare/personalhandläggare. Endast anställningar omfattande minst 50% godtas. Utdrag ur personalregister som enbart innehåller en lista med olika anställningar och omfattning i timmar godtas inte.
• Intyg om genomgången egenterapi ska vara daterade, ange antal timmar, tidsperiod och signerade av legitimerad psykoterapeut, som utfört terapin.
• Intyg om erhållen handledning ska vara daterade, ange antal timmar och signerade av den legitimerade psykoterapeuten som erhållit handledningen.
• Alla kopior på intyg ska vara vidimerade.

För frågor om utbildningen kontakta:

• Kursansvarig Stig Grundvall
    e-post: stig.grundvall@socwork.gu.se, telefon: 031-7861571