Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Information till handledare för studenter på VFU (verksamhetsförlagd utbildning)

På den här sidan finns information för våra handledare på den verksamhetsförlagda utbildningen inom socionomprogrammet. I menyerna kan du läsa mer om handledarens roll, VFU-kursens lärandemål och vårt utbildningserbjudande för handledare. Du hittar också verktyg som kan vara till hjälp vid examination och bedömning.

Vad är VFU?

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) är en integrerad del av grund-utbildningen i socionomprogrammet. Målet med VFU ska sättas i relation till målet med utbildningen. Studentens bas för studierna är en verksamhet där socialt arbete bedrivs och där en erfaren socionom fungerar som handledare för studenten. Under kursen förväntas studenten utveckla sin kunskap om socialt arbete, socionomens yrkesroll och vidare utveckla sin initiala professionalisering.

Handledningen under VFU är en läroprocess där studenten i en tillitsfull relation och en kreativ, inspirerande miljö har möjlighet att påbörja sin professionella utveckling och yrkesidentitet. Handledarrollen är att vara en medtänkare, modell och trygghetsskapare för studenten. Samspelet mellan studenten och dig som handledare är viktigt. För att syftet med handledningen ska uppfyllas behöver du och studenten etablera en relation av betydelse för studentens professionella utveckling. Både du och studenten är ansvariga för relationens utveckling och struktur. Som handledare förmedlar du relevanta kunskaper och stimulerar till systematiskt tänkande och reflektion.

Kontakt

Studieadministratör:
Bodil Södergren
tel: 031-786 1600
bodil.sodergren@socwork.gu.se

Kursansvariga:
Bett Larsdotter 
tel: 031 - 786 1603
bett.larsdotter@socwork.gu.se

Gisela Reskow
tel: 031 - 786 6381
gisela.reskow@socwork.gu.se

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2018-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?