Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Masterprogram i socialt arbete, 120 högskolepoäng

Vill du bedriva förbättrings- och utvecklingsarbete inom socialt arbete eller planerar du att i framtiden bedriva forskarstudier? Då är masterprogrammet i socialt arbete något för dig.

Behovet av specialistkompetens inom socialt arbete är idag stort. Som student på masterprogrammet i socialt arbete spetsar du din kompetens inom områden som social barnavård, ledarskap, psykosocialt arbete, socialpedagogik och missbruk och beroende. Du får verktyg för att genomföra fördjupade utvärderingar och analyser och kan i din yrkesroll konkret bidra till verksamhetens mål och utveckling.

Programmets upplägg erbjuder stor valfrihet med kurser inom centrala områden för det sociala arbetet. Du kan själv bestämma i vilken takt du vill studera – hel eller halvfart - i mån av plats. Programmets kurser erbjuds också som fristående kurser.

Vilken nytta kan en arbetsgivare ha av en person som gått masterprogrammet i socialt arbete?

Av en person med masterkompetens kan en arbetsgivare förvänta sig en hög kunskapsnivå, en person med stor drivkraft, motivation och kapacitet som snabbt kan komma in i sina arbetsuppgifter och bidra till organisationens mål. Masterstudenter kan bearbeta information, kritiskt granska, analysera och genomföra komplexa arbetsuppgifter, något som är värdefullt för att utveckla verksamheten.
Mer information för arbetsgivare finns här.

Förkunskapskrav

Kandidatexamen i socialt arbete omfattande 180 högskolepoäng (ingår i en socionomexamen) eller motsvarande kandidatexamen i annat näraliggande ämne. Övriga förkunskapskrav finns dokumenterade i respektive kursplan.

Programstart

Programmet startar varje hösttermin.

Utbildningsplan

Utbildningsplan t.o.m. vårterminen 2015

Utbildningsplan fr.o.m. höstterminen 2015 

SÖK NU

Till www.antagning.se

Kontaktinformation

Studieadministration
Martina Daller Almander (vikarierande)
tel: 031-786 1572
master@socwork.gu.se

Viktoria Jendmyr (föräldraledig)
tel: 031-786 1572
master@socwork.gu.se

Studievägledning
studievagledning@socwork.gu.se

Studierektor
Therése Wissö
tel: 031-786 6386
therese.wisso@socwork.gu.se
 

Informationsfolder om masterprogrammet i socialt arbete

Ladda ner vår informationsfolder om masterprogrammet i socialt arbete

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2018-07-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?