Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Masterprogram i socialt arbete, 120 högskolepoäng

Antagningen till masterprogrammet i socialt arbete höstterminen 2019 är inställd.

Programmets utbildningsplan är under omarbetning. Information om framtida antagning kommer du att hitta på denna sida under hösten 2019.

Under höstterminen 2019 ges masterkurser som kan sökas fristående, samt av de studenter som redan är antagna till det nuvarande masaterprogrammet.

Nuvarande studenter kan ta ut masterexamen enligt nuvarande utbildningsplan.
 


 

Vill du bedriva förbättrings- och utvecklingsarbete inom socialt arbete eller planerar du att i framtiden bedriva forskarstudier? Då är masterprogrammet i socialt arbete något för dig.

Behovet av specialistkompetens inom socialt arbete är idag stort. Som student på masterprogrammet i socialt arbete spetsar du din kompetens inom områden som social barnavård, ledarskap, psykosocialt arbete, socialpedagogik och missbruk och beroende. Du får verktyg för att genomföra fördjupade utvärderingar och analyser och kan i din yrkesroll konkret bidra till verksamhetens mål och utveckling.

Programmets upplägg erbjuder stor valfrihet med kurser inom centrala områden för det sociala arbetet. Du kan själv bestämma i vilken takt du vill studera – hel eller halvfart - i mån av plats. Programmets kurser erbjuds också som fristående kurser.

Programstart

Ingen antagning sker höstterminen 2019. Vi återkommer med information om nästa programstart. 

Förkunskapskrav

Kandidatexamen i socialt arbete omfattande 180 högskolepoäng (ingår i en socionomexamen) eller motsvarande kandidatexamen i annat näraliggande ämne. Övriga förkunskapskrav finns dokumenterade i respektive kursplan.

Programmets struktur

Programmet inleds med obligatoriska kurser i samhällsvetenskaplig metod för att ge en gemensam ingång i programmet.

Termin 1-2

Termin 1-2 läses på halvfart kurser i samhällsvetenskaplig metod motsvarande 15 hp per termin. Parallellt med dessa kan en valbar fördjupningskurs om 15 hp läsas för att uppnå helfartsstudier.

Termin 3

På programmets 3:e termin ges valbara fördjupningskurser motsvarande 15 eller 30 hp, beroende på studietakt. Sökanden med socionomexamen kan välja att räkna in 30 hp från Socionomprogrammets termin 7 på avancerad nivå.

Utbildningen avslutas med ett vetenskapligt arbete i socialt arbete om 30 hp som kan läsas på både halv- och helfart. Om halvfart väljs konsekvent igenom programmet blir studietiden åtta terminer.

Profilområden

  • Barn och familj
  • Omsorg, autonomi och delaktighet
  • Social exkludering
  • Interaktion och förändring
  • Organisation, profession och ledarskap

Utbildningsplan

Utbildningsplan t.o.m. vårterminen 2015

Utbildningsplan fr.o.m. höstterminen 2015 

Kursutbud

Kurserna i masterprogrammet i socialt arbete erbjuds även som fristående kurser. Under vårterminen 2019 ges följande kurser:

Schema

Schemaläggningsplan höstterminen 2018

Vilken nytta kan en arbetsgivare ha av en person som gått masterprogrammet i socialt arbete?

Av en person med masterkompetens kan en arbetsgivare förvänta sig en hög kunskapsnivå, en person med stor drivkraft, motivation och kapacitet som snabbt kan komma in i sina arbetsuppgifter och bidra till organisationens mål. Masterstudenter kan bearbeta information, kritiskt granska, analysera och genomföra komplexa arbetsuppgifter, något som är värdefullt för att utveckla verksamheten.

Kontaktinformation

Studieadministration
master@socwork.gu.se

Studievägledning
studievagledning@socwork.gu.se

Studierektor
Therése Wissö
tel: 031-786 6386
therese.wisso@socwork.gu.se
 

Informationsfolder om masterprogrammet i socialt arbete

Ladda ner vår informationsfolder om masterprogrammet i socialt arbete

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2019-03-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?