Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Mer om inriktningen

Individualpsykoterapi med inriktning mot barn och ungdom, KBT

Denna inriktning ges vid Psykologiska institutionen. De olika inriktningarna samläser dock delar av utbildningen.Efter genomgången utbildning skall du självständigt kunna arbeta psykoterapeutiskt med barn och ungdomar utifrån kognitiv beteendeterapeutisk teori och metod. Psykoterapeutprogrammet är en påbyggnadsutbildning och förutsätter att du har kunskaper kring kognitivbeteendeterapeutisk teori och metod som motsvarar en grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1). Innehållet i föreläsningarna tar sin utgångspunkt från såväl barn och unga som vuxna för att du skall få en bred kunskap om KBT och dess tillämpning.

Den schemalagda utbildningen, som utgörs av föreläsningar, seminarier, handledning och olika former av examinationer, är huvudsakligen förlagd till en eller två heldagar varannan vecka beroende på kursinnehåll. Närvaron under dessa två dagar är avgörande för att tillgodogöra sig de kunskaper och färdigheter som krävs för att bli godkänd på respektive kurs.

Under utbildningens gång skall varje studerande, utifrån sin dagliga verksamhet på sin arbetsplats, bedriva ett flertal psykoterapier kring olika symtom eller syndrom av varierande svårighetsgrad. Du får handledning av en erfaren, utbildad handledare på dessa terapier under fem terminer. Utöver detta skall du också bedriva annat psykoterapeutiskt arbete i ditt dagliga arbete. Integritet, sekretess och etiskt bemötande skall prägla såväl varje behandling som handledningsgrupp.

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2017-07-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?