Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Uppdragsutbildning

Vår uppdragsutbildning vänder sig till verksamheter som är angelägna om att hålla sig uppdaterade i aktuell forskning och metodutveckling med anknytning till socialt arbete. Socialt arbete som universitetsämne och forskningsområde rymmer många kompetensområden och på institutionen bedrivs undervisning på såväl grund- avancerad- och forskarnivå, som forskning i socialt arbete.

Institutionens speciella kompetens kan tydligast beskrivas med hjälp av våra forskningsprogram och de profiler som präglar utbildningen på grund-och avancerad nivå. Institutionens forskningsområden hittar du på vår webbsida om Forskning på institutionen.

De profiler som präglar socionomutbildningen och kurser och program på avancerad nivå är:

  • Barn och familj
  • Social omsorg, autonomi och delaktighet
  • Social exkludering

Vilka utbildningar kan vi erbjuda?

Inom ramen för de tre profilerna erbjuds i vårt ordinarie kursutbud ett antal kurser på grund-och avancerad nivå. Med utgångspunkt från dessa, och institutionens forskningsområden, har vi goda förutsättningar att designa den verksamhetsnära och forskningsbaserade fortbildningsinsats som din verksamhet behöver. Institutionen kan också erbjuda utbildningsinsatser som inte självklart ligger inom ramen för en profil eller ett forskningsprogram, utan snarare spänner över flera som t.ex uppdatering av lagstiftning och regelverk, handledning i psykosocialt arbete m.m.

Uppdragsgivarens behov styr utbildningens innehåll, form och omfattning, och utformning sker alltid i dialog med uppdragsgivaren. Det kan handla om allt ifrån högskolepoänggrundande kurser på avancerad nivå med ett stort antal deltagare över lång tid, till komprimerade seminarie/föreläsningsinsatser riktade till mindre grupper under begränsad tid och utan krav på högskolepoäng. Undervisningen kan ske i våra lokaler eller hos er, på hel-halv eller kvartsfart, på dag eller kvällstid, och den kan vara helt eller delvis nätbaserad.

Vad kostar det?

Kostnaden är bl.a. beroende av antal deltagare, utbildningens omfattning i tid, var den är förlagd, lärares eventuella resekostnader, om det finns krav på examination och högskolepoäng etc. Eftersom uppdragsinsatsen alltid skräddarsys efter uppdragsgivarens behov är det svårt att ange exakt pris, men ett snittpris för en 7,5hp kurs för ca 25-30 deltagare är 250 000-300 000 kr. Kostnaden för en 15hp kurs är ca 500 000 kr. Normalkostnad för en heldag (6 timmar) där deltagarna inte examineras och heller inte erhåller högskolepoäng är ca 25 000 kr.

Uppdragsutbildning kan endast upphandlas av juridisk person. Ingenting hindrar att fler än en aktör går ihop och delar på en utbildningsinsats. Det kan vara ett sätt att få ner kostnaden, och det kan också medföra ett mervärde för deltagande verksamheter då det skapar forum för fortsatt nätverkande och interprofessionell samverkan.

Kontaktinformation

Maria Gimströmer, institutionsadministratör
tel: 031-786 1578
e-post: Maria.Gimstromer@socwork.gu.se

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2017-07-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?