Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handledning för familjehemssekreterare

"Fortbildning för familjehemssekreterare med fokus på handledning av familjehem" (QAU208)

Anmälan till denna uppdragsutbildning är nu stängd.

Kursen är på 30 högskolepoäng, ges på kvartsfart (2 dagar i månaden under 4 terminer) och är på avancerad nivå.

Kursens startades genom ett samarbete mellan erfarna familjehemssekreterare i Göteborg, Familjeterapeuterna Korsvägen AB (FTK) samt Göteborgs universitet.

Behörighet

För tillträde till kursen krävs socionomexamen eller motsvarande samt minst två års yrkeserfarenhet efter examen. Kursen måste dessutom vara upphandlad av den sökandes arbetsgivare.

Om utbildningen

Utbildningen vilar på systemteoretisk /socialekologisk grund och utforskar den komplexa arbetsuppgiften som familjehemssekreterare med fokus på positionen som handledare.

Utbildningen ges av institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet. Familjeterapeuterna Korsvägen bidrar med en del av undervisningsinsatserna

Former för undervisning

Utbildningen bedrivs såväl i föreläsningsform om aktuell forskning som i processinriktad undervisning med teori och praktiska övningar samt litteraturstudier, egna presentationer och uppsatsskrivning. Handledning på handledning är dessutom en stor del av utbildningen.

Anmälan

Antalet deltagare är begränsat till 18. Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan deltagare, dock enbart innan utbildningen påbörjas.​​ Vid fler än 18 anmälda deltagare upprättas en reservlista. Anmälan är nu stängd (170515).

Kostnad

Pris per termin och deltagare: 26.000 exkl moms
Vid för få deltagare ges ej kursen.

Kontaktpersoner

För ytterligare information om denna kurs, kontakta:

Dokument QAU208

Kursplan QAU208

Litteraturlista

 

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2017-05-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://socwork.gu.se/utbildning/uppdragsutbildning/ht17/qau208/
Utskriftsdatum: 2018-01-23