Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Information till handledare för studenter på VFU (verksamhetsförlagd utbildning)

På den här sidan finns information för våra handledare på den verksamhetsförlagda utbildningen inom socionomprogrammet. I menyerna kan du läsa mer om handledarens roll, VFU-kursens lärandemål och vårt utbildningserbjudande för handledare. Du hittar också verktyg som kan vara till hjälp vid examination och bedömning.

Vad är VFU?

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) är en integrerad del av grund-utbildningen i socionomprogrammet. Målet med VFU ska sättas i relation till målet med utbildningen. Studentens bas för studierna är en verksamhet där socialt arbete bedrivs och där en erfaren socionom fungerar som handledare för studenten. Under kursen förväntas studenten utveckla sin kunskap om socialt arbete, socionomens yrkesroll och vidare utveckla sin initiala professionalisering.

Handledningen under VFU är en läroprocess där studenten i en tillitsfull relation och en kreativ, inspirerande miljö har möjlighet att påbörja sin professionella utveckling och yrkesidentitet. Handledarrollen är att vara en medtänkare, modell och trygghetsskapare för studenten. Samspelet mellan studenten och dig som handledare är viktigt. För att syftet med handledningen ska uppfyllas behöver du och studenten etablera en relation av betydelse för studentens professionella utveckling. Både du och studenten är ansvariga för relationens utveckling och struktur. Som handledare förmedlar du relevanta kunskaper och stimulerar till systematiskt tänkande och reflektion.

GUL för VFU-handledare

Kalender

Till kalendern

Kontakt

VFU-ansvarig
Ing-Marie Johansson
ing-marie.johansson@socwork.gu.se, tel: 031-786 1889

Ansvarig för studenterna under VFU kursen
Manuela Sjöström
manuela.sjostrom@socwork.gu.se, tel: 031- 786 4831

VFU- expeditionen
Bodil Södergren
bodil.sodergren@socwork.gu.se, tel: 031- 786 1600

Ansvariga för anskaffning och placering av VFU-platser
Gisela Reskow
gisela.reskow@socwork.gu.se, tel: 031 – 786 6381

Bett Larsdotter
bett.larsdotter@socwork.gu.se, tel: 031 – 786 1603

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2018-08-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?