Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Byte av VFU-plats under pågående termin

Det kan ibland hända att student och/eller handledaren upplever någon form av problem i samarbetet. Då tas i första hand kontakt med seminarieläraren.

Om ni inte kommer tillrätta med svårigheterna tas därefter kontakt med kursansvarig lärare. Detta gäller också studenter som gör sin praktik i så kallade praktikcenter.

I undantagsfall uppstår situationer där studenten kan vara tvungen att byta handledare eller/och VFU-plats. Om så är fallet, ska handledaren och studenten skriftligt dokumentera vilka individuella lärandemål studenten har uppfyllt under VFU-tiden. Handledaren ska göra en bedömning av hur långt studenten rimligen kan ha kommit i sitt lärande. Om det finns lärandemål som handledaren anser att studenten inte klarar, eller om studenten ligger efter den förväntade tidsplanen, behöver även detta dokumenteras. Handledare behöver då ge konkreta exempel på varför hen inte tycker studenten har uppfylld dessa specifika lärandemål och lämna information om vad studenten behöver arbeta med för att kunna uppfylla lärandemålen framöver. Detta dokument är viktig för studenten, den kommande handledaren och seminarieläraren vid bedömningen av hur studenten uppfyllt kursens lärandemål. Handledaren lämnar dokumentet via mejl till seminarieläraren och studenten senast tre dagar efter att uppdraget som handledare är avslutat.

Kontakt

VFU-ansvarig
Ing-Marie Johansson
ing-marie.johansson@socwork.gu.se, tel: 031-786 1889

Ansvarig för studenterna under VFU kursen
Manuela Sjöström
manuela.sjostrom@socwork.gu.se, tel: 031- 786 4831

Ansvariga för anskaffning och placering av VFU-platser
Gisela Reskow
gisela.reskow@socwork.gu.se, tel: 031 – 786 6381

Bett Larsdotter
bett.larsdotter@socwork.gu.se, tel: 031 – 786 1603

Pia Svensson
pia.svensson@socwork.gu.se, tel: 031 - 786 6377

VFU-administrationen
Studieadministratör Lyudmyla Khrenova
vfu@socwork.gu.se
tel: 031 - 786 1600

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2019-04-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?