Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Interprofessionellt lärande under VFU - att lära i team för att verka i team

Interprofessionellt lärande (IPL) är ett moment där studenter från olika utbildningsprogram på Göteborgs universitet tränar på att samverka i team kring verkliga patient/klientfall. I träningsmomentet beaktar de olika professionerna samma situation men bidrar med olika perspektiv. Målet är att de ska lära av och om varandra, få en bättre helhetsbild av patient/klientarbetet samtidigt som de blir stärkta i sin egen profession.
Sedan ett antal år tillbaka har Institutionen för socialt arbete ingått i ett samarbete med Institutionen för vårdvetenskap och hälsa, Institutionen för neurovetenskap och fysiologi och Institutionen för medicin vid Sahlgrenska Akademin (SA) kring utveckling av interprofessionellt lärande (IPL-teamträning) inom programmen arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, logoped, sjuksköterska och socionom.

Detta samarbete syftar till att ge studenten, under sin VFU, möjlighet att genom teamträning öka förståelsen för egen och andra professioners kompetensområden. Totalt rör det sig om cirka tio socionomstudenter per termin och ett 20-tal VFU-handledare som är involverade i IPL-träningsmomentet.


Här kan du se en film om vad interprofessionellt lärande (IPL-teamträning) är: https://play.gu.se/media/t/0_vnpkt9bc
 

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2015-12-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?