Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

VFU-kursens omfattning

VFU-terminen omfattar 20 veckor. Eventuell förskjutning på någon vecka medges av institutionen och bör i så fall överenskommas mellan dig och studenten.

Arbetstid

Arbetstiden för studenten är densamma som för heltidsanställd personal. I arbetstiden ingår, förutom de egna arbetsuppgifterna, handledning, seminarier, studiebesök, föreläsningar, litteraturstudier, dagboksskrivande samt tid för reflektion. Sammanlagd studietid under VFU är 4-6 timmar per vecka.

Ledighet

Studenten har rätt till fem lediga arbetsdagar under VFU-kursen. Ledighet planeras i samråd med dig men ska inte sammanfalla med tiden för seminarierna eller andra obligatoriska moment i kursen. Därutöver kan ledighet beviljas efter kontakt med seminarielärare för arbete i studentorganisation eller för elevfackligt arbete under sammanlagt högst fem arbetsdagar.

Frånvaro

Vid sjukdom skall studenten meddela dig och om studenten uppbär studiemedel ska studenten anmäla sig till Försäkringskassan. Vid sjukdom som uppgår till mer än tio arbetsdagar sammanlagt skall seminarieläraren kontaktas för att diskutera hur tiden kan tas igen. Frånvaro för enstaka läkar- och tandläkarbesök eller liknande, som omfattar mindre än en dag, räknas som arbetstid.

Om handledaren har frånvaro under en längre sammanhängande
period, kontakta seminarieläraren. Vid frånvaro från seminarium ska studenten kontakta seminarieläraren för kompletteringsuppgift.

 

Sidansvarig: Jenny Meyer|Sidan uppdaterades: 2018-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?